Hoscom neemt hotel Post Plaza over

7 oktober 2013
Hoscom neemt hotel Post Plaza over

Hotelonderneming Hoscom heeft het viersterren Grand Hotel Post Plaza in Leeuwarden overgenomen van hotelier Jan Boomsma. Het hotel is gevestigd in drie monumentale gebouwen en beschikt over
veertig kamers, een restaurant, twaalf vergaderzalen en diverse wellness-voorzieningen.

*Eigen naam en uitstraling*
Eigenaar van Hoscom, Lucas Petit, is verheugd en dankbaar dat hij het stokje van Jan Boomsma mag overnemen. Hoscom exploiteert in Nederland hotels met ieder een eigen naam en individuele uitstraling. "In Grand Hotel Post Plaza ervaar je de historie en gastvrijheid van Friesland en Leeuwarden in het bijzonder en dat past precies bij ons", aldus Petit.

*Identiteit behouden*
Jan Boomsma was in 2008 de grondlegger van dit hotel met grootstedelijke allure. "Ik draag Post Plaza met trots over. Met Hoscom als nieuwe eigenaar blijft het individuele karakter behouden. Wij hebben dus bewust niet gekozen voor een centraal geleide hotelketen."

*Hotels met vastgoed*
Hoscom is eveneens eigenaar van het Delta Hotel in Vlaardingen, Badhotel Rockanje, Landgoed de Holtweijde en Grand Hotel Opduin op Texel. "Deze overname past in onze groeistrategie waarbij wij ons richten op overname van hotelexploitaties in combinatie met vastgoed", geeft Petit aan.

Tybalt verander- en interim management heeft de overname begeleid namens verkoper.

~Door~ "~Frank Lindner~":mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Overig nieuws