Dit lees je in de gloednieuwe Hospitality Management

Auteur: Redactie
21 december 2021
Dit lees je in de gloednieuwe Hospitality Management

Ieder moment valt de laatste Hospitality Management van dit jaar bij iedere hotelier op de mat. Een bijzonder volle editie voor de donkere dagen. Letterlijk. Want nu Nederland weer in een harde lockdown zit, lijkt de klok een jaar teruggezet te zijn geweest.

Voor wie niet kan wachten tot het moment dat Hospitality Management op de deurmat valt, hebben wij de digitale editie alvast online gezet. Kosteloos te downloaden, door te bladeren en uitvoerig te lezen.  

In deze editie staat Stefan Dubbeling, Regional Director van de BWH Hotel Group, op de cover. Hij begon in zijn huidige functie in maart 2020. De BWH Hotel Group ontstond uit de samenvoeging van het bekende Best Western Hotels & Resorts, Worldhotels Collection en de SureStay Group. In het oog van de storm stapte Dubbeling aan boord. In dit uitgebreide interview vertelt hij over de eerste maanden, maar juist ook over de strategie van de BWH Hotel Group en wat de toekomstplannen zijn.

Fundament familiehotel

In het Gelderse Almen staat Landhotel De Hoofdige Boer. Het erfgoedmonument dat familiehotel heet. Columnist Hans van Spronsen toog naar de Achterhoek om het geheim achter de formule van dit familiehotel te achterhalen. In gesprek met eigenaar Dirk Holtslag en zijn dochter Sifra bespreekt Van Spronsen de uitdagingen, bedreigingen en kansen die een familiehotel met zich meebrengen. 

Pionieren in hotelonderwijs

NHL Stenden Leeuwarden nam in 2020 afscheid van het traditionele hotelonderwijs en omarmde het zogeheten Design Based Education. Een nieuwe vorm van onderwijs. Academiedirecteur Marco Ten Hoor geeft tekst en uitleg. In deze reportage worden ook de studenten en hotelondernemers aan het woord gelaten over hun ervaringen van deze nieuwe manier van hotelonderwijs.

Faillissement

Jan Adriaanse is als Hoogleraar Turnaround Management verbonden aan de afdeling  Bedrijfswetenschappen van de Leiden Law School, onderdeel van de universiteit van Leiden. Hij vindt dat hotelondernemers er verstandig aan doen om een faillissement van de hotelonderneming te simuleren, met als doel de fundamenten van de onderneming te verstevigen. In dit uitgebreide interview legt hij uit hoe je dat als hotelondernemer kunt doen.

Verder lees je in Hospitality Management het verhaal van Dominique van Ruiten. Vlak voordat het coronavirus de wereld gijzelde, smeedde ze haar plannen voor een hostel in Rotterdam. Dat hostel staat er nog altijd niet. In de rubriek Jonge Honden legt ze uit hoe dat komt. 

Last but not least zijn onze columnisten Hans van Spronsen, Sander Allegro en Ewout Hoogendoorn weer vlijmscherp. Download de decembereditie van Hospitality Management hier.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws