Hospitality-student wint vakwedstrijd

3 februari 2016
Hospitality-student wint vakwedstrijd

Tijdens de regiofinale die gisteren gehouden werd, streden studenten van verschillende mbo-scholen tegen elkaar tijdens de Skills Heroes
kwalificatiewedstrijd. Charlotte van den Bogaert, eerstejaars studente van de niveau-4-opleiding Leidinggevende Travel en Hospitality bij het Facility, Horeca en Travel College heeft deze vakwedstrijd gewonnen en mag door naar het Nederlands Kampioenschap. Het Facility, Horeca & Travel College is een mbo-college van ROC Midden Nederland in Nieuwegein.

*'Ik heb zo veel geleerd'*
"Om me goed voor te bereiden heb ik een dagje meegelopen bij een hotel in de regio", vertelt Charlotte. Daarnaast heeft Charlotte extra geoefend met haar medestudenten. "Ik vond het echt erg pittig zo’n wedstrijd maar ook erg leuk om mee te maken. Vandaag heb ik ook weer zoveel geleerd!"

*Wat zijn Skills Heroes?*
Skills Heroes zijn vakwedstrijden voor mbo’ers. Er zijn wedstrijden op verschillende niveaus en leerjaren. Studenten krijgen de kans om hun talenten te laten zien in diverse vakrichtingen. Skills Heroes begint met voorrondes die mbo-instellingen zelf organiseren en die plaatsvinden op school of in de regio. De winnaars gaan door naar de nationale finale die plaatsvindt op een mbo-instelling. De nationale winnaars zijn Nederlands kampioen in hun beroep en kunnen deelnemen aan het Europese kampioenschap EuroSkills en/of het wereldkampioenschap WorldSkills.

~Christel Tuin~

Overig nieuws