Hotel American heeft eigen muziekstudio

27 oktober 2015
Hotel American heeft eigen muziekstudio

Het American Hotel aan het Leidseplein in Amsterdam heeft sinds kort een eigen muziekstudio. De studio is operationeel in het
souterrain van het hotel en heeft een eigen ingang aan de Leidsekade.

*Vraag vanuit de markt*
Het hotel, door Amsterdammers steevast 'Americain' genoemd, merkte naar eigen zeggen dat er een grote vraag was naar een muziekstudio. Na een aantal jaar filosoferen is nu het idee tot uitvoering gebracht in samenwerking met Remko Schouten, Thomas Olivier en Vincent Helbers. Vrijdag 23 oktober zijn de deuren van de studio officieel open gegaan.



*Over de muziekstudio*
De studio ligt in het centrum van Amsterdam aan het Leidseplein en heeft als exclusieve eigenschap, behalve daglicht, dat het zowel analoge als digitale apparatuur bevat. De drie muzikale exploitanten die het management van Studio Americain vormen hebben allemaal hun sporen verdiend in de muziekindustrie. Twee van hen hebben een eigen muziekstudio waar ze ook actief zullen blijven.
De studio faciliteert elke musicus, van amateur- tot beroeps, die de expertise van dit team wil gebruiken om muziek te schrijven, repeteren, tracken, produceren of op te nemen. De studio mag een open en toegankelijke leer- en jamsessieplek worden.

*Muzikanten als gasten*
"Het Hampshire Hotel Amsterdam American kan al decennialang vele musici tot haar gasten rekenen. Vaak zien we deze gasten iets inspelen op hun iPhone als ze inspiratie krijgen. Geregeld ontmoeten vakgenoten elkaar in Bar Americain, waar ze het plan opvatten om ooit eens samen wat op te gaan nemen. Vanaf nu kan de daad bij het woord gevoegd worden", aldus Rodolf Weytingh, general manager van het Hampshire Hotel - Amsterdam American.

~Christel Tuin~

Overig nieuws