Hotel Casa viert 65 jaar hotelervaringen

Auteur: Redactie
Toerisme 15 april 2022
Hotel Casa viert 65 jaar hotelervaringen

Hotel Casa viert op 18 april haar 65e verjaardag. Het Amsterdamse hotel aan de Eerste Ringdijkstraat staat al sinds 1957 bekend om zijn hybride concept: gedurende de maanden oktober tot en met mei leven student en hotelgast naast elkaar. Hotel Casa biedt hiermee een oplossing voor de aanhoudende woningnood onder studenten en biedt hotelgasten een bijzondere ervaring. Het hotel zegt trots te zijn op haar maatschappelijke karakter en zet vol in op het voortbouwen van de community die het concept biedt voor student, hotelgast én buurtbewoner.

Amsterdam 1957:

Vier ambitieuze studenten hebben als doel de woningnood onder studenten op te lossen. Dit doen ze door de kamers van Hotel Casa ook gedeeltelijk beschikbaar te stellen aan hotelgasten. Met die inkomsten kan Casa studenten vervolgens voorzien van betaalbare huisvesting.

Succesformule

Tot op de dag van vandaag blijkt het naar eigen zeggen een succesformule. Niet alleen zorgt die formule er jaar in jaar uit voor dat 350 studenten een dak boven hun hoofd hebben, het zorgt binnen Casa ook voor een levendige mix van mensen. Ook zit er tegenwoordig het Restaurant East en het dakterras GAPP, een biertuin waar ook locals gebruik van maken, bij. Voor buurtbewoners biedt Casa daarbij een thuis voor wie behoefte heeft aan een werkplek, een kop koffie of een gezellige borrel. “Een kenmerkend ‘communitygevoel’ overheerst en onderscheidt het hotel van haar soortgenoten”, aldus het bijna jarige hotel.

Meerwaarde

‘Meerwaarde creëren door te delen’, is inmiddels al 65 jaar de essentie van Hotel Casa. De kamers zijn vorig jaar gerenoveerd, waardoor deze functioneler zijn geworden “Zonder het gevoel van huiselijkheid te verliezen. Voldoende opbergruimte voor de bewoner gaat zo samen met het comfort voor de passant. Hotel Casa heeft met zijn dubbelfunctie van oudsher hart voor de maatschappij en dat is iets om trots op te zijn. Het concept is er voor iedereen en juist die mix van mensen maakt het zo uniek,” zegt Jeroen Diepeveen, General Manager van Hotel Casa. “Hotelgasten die een overnachting boeken doen niet alleen zichzelf een plezier, maar dragen daarmee ook effectief bij aan betaalbare studentenwoningen die zo hard nodig zijn.”

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws