Hotel Château St. Gerlach koopt hoeve

31 mei 2013
Hotel Château St. Gerlach koopt hoeve

Het Rijksmonument Kasteelhoeve Broers, gelegen naast de entree van het landgoed van Château St. Gerlach, is aangekocht door Camille Oostwegel ChâteauHotels & -Restaurants. In de hoeve
komen, na een zorgvuldige restauratie, vergaderruimtes en werkplekken. Verder komt er een trefpunt/winkel met onder andere landgoedproducten, artisanaal brood en toeristische informatie. Het park van Château St. Gerlach zal uitgebreid worden tot rondom de hoeve. De opening is voorzien in 2015.

*Inspanningen in crisistijd*
In een persverklaring stelt het hotelbedrijf: "Ondanks de uitdagende economische situatie waarin wij verkeren, gaan wij beginnen met dit nieuwe restauratieproject. Met grote financiële inspanningen en risico’s hebben wij het landgoed St. Gerlach tot een levend en fraai monumentaal geheel weten te realiseren. Hoeve Broers was in dit historische ensemble nog het laatste puzzelstukje dat ontbrak en nu toegevoegd kan worden aan het landgoed."

*Oogje*
Het bedrijf van de Limburgse tophotelier Oostwegel liet al eerder een oogje vallen op de hoeve. "Tijdens de onderhandelingen met het kerkbestuur van de Sint Gerlachuskerk in de periode 1979-1995 aangaande de herbestemming en restauratie van het landgoed St. Gerlach stelden wij al voor om de hoeve te betrekken bij het landgoed. [...] Na het pachtvrij worden van de hoeve in 2007 zijn wij opnieuw in onderhandeling getreden met het kerkbestuur/Bisdom en vandaag hebben wij hierin overeenstemming bereikt."

Foto: Etienne van Sloun

~Frank Lindner~

Overig nieuws