Hotel De Oolderhof naar Ring Hotels

2 november 2013
Hotel De Oolderhof naar Ring Hotels

Hotel-Restaurant De Oolderhof maakt sinds 1 november als eerste Nederlandse hotel-restaurant deel uit van het samenwerkingsverband Ring Hotels. Ring Hotels is de Duitse vertegenwoordiging van
Private Hotels Europe. Deze koepelorganisatie heeft in diverse Europese landen een zelfstandig orgaan dat op coöperatieve grondslag de belangen van de deelnemende drie- en viersterrenhotels behartigt.

*Eigen identiteit*
“Wij zochten met De Oolderhof al enige tijd naar een vorm van samenwerking waarbij we onze eigen identiteit volledig konden behouden”, leggen Jan en Rosalie Theunissen de reden van hun deelname uit. “Er zijn in Nederland weliswaar diverse platformen voor samenwerking maar vreemd genoeg niet voor zelfstandige hotels.” Het laat hen over de landsgrenzen heen kijken waar ze in contact komen met het samenwerkingsverband van de Duitse Ring Hotels.

*In privé-eigendom*
De in totaal 130 hotels binnen de keten hebben allen met elkaar gemeen dat zij volledig in privé-eigendom zijn (en vaak al generatieslang binnen één en dezelfde familie). Dat maakt dat ze niet louter zakelijk en rendementsgericht worden geleid, maar dat persoonlijke betrokkenheid eveneens een belangrijke grondslag vormt. Mede daardoor zijn deze hotels economische aanjagers, de teams hecht van samenstelling en hebben ze alle een bedrijfsvoering die persoonlijk en herkenbaar is.

*Coöperatieve grondslag*
“Het lidmaatschap van Ring Hotels kent verschillende voordelen”, leggen Jan en Rosalie Theunissen uit. “Dat varieert van inkoopvoordeel voor de groep, en een geavanceerd systeem voor reserveringen, tot een gezamenlijke presentatie op vakbeurzen.” Tweemaal per jaar bepalen de leden op een democratische wijze de speerpunten van beleid. Het hoofdkantoor in München vertaalt deze vervolgens in praktisch inzetbare instrumenten op de diverse terreinen.

*Onbegrijpelijk*
Hotel De Oolderhof is tot nu toe Nederlands enige vertegenwoordiging binnen het collectief van de Ring Hotels. “Het is erg vreemd dat je als zelfstandige hoteleigenaar in Nederland voor onafhankelijke samenwerking moet uitwijken naar het buitenland. Dat zoiets al niet veel eerder is geregeld blijft gewoonweg onbegrijpelijk.”

~Door~ "~Frank Lindner~":mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Overig nieuws