Hotel de Timmerfabriek geopend (met fotoreportage)

Auteur: Redactie
Hotelbouwplannen 2 mei 2022
Hotel de Timmerfabriek geopend (met fotoreportage)

De Rijksmonumentale Timmerfabriek uit 1914 is getransformeerd tot een luxe 4-sterrenhotel en opende dit weekend haar deuren naast de zaterdag geopende Hotelboot Koningin Emma. Hotel de Timmerfabriek beschikt over 68 kamers en suites en een Gastrobar, terras en bar. Het hotel is onderdeel van Kloeg Collection. Dit familiebedrijf exploiteert sinds 2013 verschillende vakantieverblijven en restaurants in Zeeland. De locatie zou eerder op 14 april open gaan, maar dit werd last minute afgeblazen omdat de benodigde vergunningen niet op tijd binnen waren.

Van Timmerfabriek tot hotel

De Timmerfabriek uit 1914 in Vlissingen is een iconisch industriëel Rijksmonument. Hotelexploitant Michel Kloeg vertelt: “Het was één van de eerste gebouwen met een betonskelet. De grote raampartijen en het glazen dak zorgden voor veel lichtinval. Een must voor de timmerlieden die hier werkten aan de houten interieurs van grote schepen.”
In de loop van de jaren heeft de Timmerfabriek vele functies gehad. Van grote timmerfabriek naar een kleinere werkplaats, opslagruimte, leegstand, en - in recentere jaren - als pop-up locatie voor evenementen. Kloeg: “En nu is het een prachtig hotel. Het pand is volledig hersteld en herbouwd. De historische elementen hebben we hierbij kunnen bewaren.” Ook het geliefde torentje, dat bij een bombardement in 1943 was gesneuveld, is in ere hersteld en doet nu dienst als luxe penthouse.

Comfort en luxe

Hotel de Timmerfabriek biedt 68 kamers en beschikt daarnaast over een Gastrobar, ruim terras en een bar. Hotelmanager Laurens Mulder vertelt: “Het hotel biedt niet alleen kamers voor stellen en zakelijke gasten, maar ook luxe suites en familiekamers voor vier, vijf en zes personen.” Elke kamer is uitgerust met een luxe badkamer met regendouche. De meeste kamers hebben een aparte slaapvide van waaruit je door de metershoge ramen zo de haven van Vlissingen en het Scheldekwartier inkijkt. “De suites onder het torentje en het penthouse hebben ramen rondom voor een extra wijd uitzicht op de aangemeerde schepen”, aldus een enthousiaste Mulder.

Gastrobar de Timmerfabriek

Goed eten en drinken is een belangrijke toevoeging voor het hotel. Met Gastrobar de Timmerfabriek wordt hier een voor Kloeg Collection nieuw concept opgezet. Chef-kok Frederik Karr bereidt hier met zijn keukenbrigade verschillende bites die met het hele gezelschap gedeeld kunnen worden. In de eerste periode zal de chef-kok met een dagkaart werken, later zal er een uitgebreider menu komen.
Ook op het terras aan de Albionkade en in de bar in het hart van het hotel kunnen hotelgasten, locals en nieuwsgierigen de smaak van de Timmerfabriek proeven.

Kloeg Collection

Michel en Sophie Kloeg staan aan het hoofd van Kloeg Collection. Inmiddels hebben ook kinderen Nina, Laura en Floris zich aangesloten bij het familiebedrijf. Kloeg Collection exploiteert luxe 4-sterren vakantieverblijven op verschillende locaties in Zeeland. Er wordt gestreefd naar een beleving op 5-sterrenniveau door blijvend te herinvesteren in de accommodaties en gasten een zo vriendelijk en gastvrij mogelijk verblijf te bieden.

Fotograaf: Angela Verdam

Overig nieuws