Hotel Grand Central Rotterdam nodigt daklozen uit voor kerstdiner

21 december 2017 | Roy Spijker

100 Daklozen zijn echte Vips tijdens het uitgebreide Kerstdiner in Hotel Grand Central Rotterdam op Tweede Kerstdag. Het Daklozendiner wordt voor de tweede keer op rij aangeboden door het 100-jarige hotel. Ook vorig jaar zijn 100 daklozen gastvrij getrakteerd en verwelkomd tijdens kerst. Dit jaar gaat de organisatie een stap verder: gasten krijgen een make over, inclusief frisse knipbeurt en representatieve kleding. De dakloze die dat wenst, kan met een coach 2018 doelgericht ingaan. Iedere gast krijgt bovendien een survival rugzak. "Met wat extra steun in de rug, kan de toekomst er ineens een stuk rooskleuriger komen uit te zien."

"De reacties en de bijeenkomst vorig jaar waren zo hartverwarmend dat we van het Daklozendiner een traditie gaan maken", stelt Leo Houkamp namens het hotel. "Ons motto is; Kerst vieren we gastvrij samen. Daar zetten wij de deur en ons hart voor open."

Vrijwilligers en medewerkers van Hotel Grand Central Rotterdam werken nu nauw samen achter de schermen om het diner en het programma goed voor te bereiden. "Onze gasten, de 100 daklozen, nodigen we uit via de opvanginstellingen in Rotterdam; variërend van het Leger des Heils, de Zusters van Naastenliefde en de Pauluskerk. Het dak- en thuislozenprobleem is schrijnend in onze prachtige stad. Er zijn enkele honderden rondzwervende dak- en thuislozen, ieder met een eigen verhaal. We kunnen niet iedereen ontvangen en hebben verzocht om mensen te selecteren die het echt nodig hebben. Zij gaan een leuke en warme dag tegemoet, inclusief een driegangen-diner van de chef kok van ons restaurant. Daarnaast willen we een extra steun in de rug bieden voor de langere termijn."

Make-over en BN'er  
De 100 daklozen worden op de tweede kerstdag eerst met alle egards ontvangen, bediend, geamuseerd en getrakteerd in het hotel. Houkamp: "Elke gast krijgt wanneer gewenst eerst een make over/metamorfose. Ze worden netjes en representatief aangekleed, fris geknipt en gaan dan natuurlijk op de foto. De avond zelf, zit vol verassingen. Bekende Nederlanders gaan een geweldig leuk optreden verzorgen. De Rotterdamse BN'er Quintis komt als gast het diner verdiepen, door met de daklozen het gesprek aan te gaan.  Gezelligheid, feestelijkheid en warmte is troef deze dag. Elke dakloze is een mens met een eigen verhaal. Respect, waardigheid en een uitgereikte hand is wat we op zijn minst kunnen bieden." 

Survival Rugzak & Back On Track-coachingtraject 
Hotel Grand Central Rotterdam heeft bovendien vele cadeaus onder de kerstboom klaarstaan om de feestvreugde te benadrukken. Leo Houkamp: "Sponsoren hebben vele cadeaus beschikbaar gesteld. Elke gast krijgt bovendien onze geweldig Survival-rugzak, met praktische producten: deken, wanten, tandenborstel, doucheschuim, etenwaardebonnen, sjaal, kleding, muts. We gaan ze echt tracteren om ze in ieder geval één keer per jaar een mentale ondersteuning te geven."

In het aan het Daklozendiner gekoppelde ‘Back On Track-Traject’ worden diverse daklozen de komende maanden door coaches/mentoren ondersteund om hun positie uiteindelijk te verbeteren. "We zijn ervan overtuigd dat met wat extra steun in de rug, de toekomst van een dakloze er ineens een stuk rooskleuriger uit kan komen te zien. Dat begint met aandacht."

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Overig nieuws

Verbouwen
City Resort Hotel Leiden realiseert nieuw Meeting & Event Center

City Resort Hotel Leiden gaat haar huidige Meeting & Event Center uitbreiden en vernieuwen. Het Meeting & Event Center van City Resort Hotel Leiden komt op de vijfde verdieping van het Level-gebouw aan de Bargelaan, direct naast het Centraal Station en krijgt een oppervlakte van maar liefst ...

Van der Valk
Cantharel’s keukentafel verbindt gast met eten

Vanaf 1 november start Van der Valk Hotel Apeldoorn-de Cantharel met een nieuwe initiatief. Gasten kunnen vanaf dat moment ook dineren aan Cantharel’s Keukentafel. Een culinair avondje uit in het naast het hotel gelegen landhuis waar ze onder leiding van chef-kok Justa van Ryssen en sommelier...

Columns Sander Allegro
Column Sander Allegro: vijf keer raak

“De hotelindustrie verliest de controle over haar eigen kamervoorraad.” Dat was een van de belangrijkste – wat apocalyptisch aandoende - voorspellingen in de white paper van de International Hotel Association over de toekomst van de hotelsector. Het in 1996 gepubliceerde rapport me...

Economie Achtergronden
Stevige groei meetings- en eventsbranche verwacht in 2019

Een decennium na de wereldwijde economische recessie van 2008, is de meetings- en eventsbranche teruggeveerd. Voor het vierde achtereenvolgende jaar laat de sector een consistente groei van uitgaven en bezoekers zien. Deze gestage en stabiele groei is de nieuwe norm binnen de meetings- en eventsbran...

Drinks Longread
Achtergrond: alcoholarm bier in opkomst, alcoholvrije wijn nog niet populair

Overdag een ijskoud glas bier of een goed glas wijn. Hoewel in Nederland die cultuur niet heerst, verandert de behoefte van de consument. De mogelijkheid om een glas wijn of een biertje bij de lunch te bestellen groeit. Alcoholvrije wijnen zijn (nog) niet populair in de horeca, maar bieren die weini...

Personeel Achtergronden
Onderzoek personeel & horeca: 'De horecaondernemer heeft geen plan'

‘’Het moet een familie zijn’’, ‘’ludieke wervingsfilmpjes helpen’’ en ‘’duidelijke communicatie is alles’’. Bovenstaande uitspraken komen van horecamanagers en -ondernemers. Kortom: elke ondernemer of manager die ik spreek heeft...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: