Hotel Grand Central Rotterdam nodigt daklozen uit voor kerstdiner

21 december 2017 | Roy Spijker

100 Daklozen zijn echte Vips tijdens het uitgebreide Kerstdiner in Hotel Grand Central Rotterdam op Tweede Kerstdag. Het Daklozendiner wordt voor de tweede keer op rij aangeboden door het 100-jarige hotel. Ook vorig jaar zijn 100 daklozen gastvrij getrakteerd en verwelkomd tijdens kerst. Dit jaar gaat de organisatie een stap verder: gasten krijgen een make over, inclusief frisse knipbeurt en representatieve kleding. De dakloze die dat wenst, kan met een coach 2018 doelgericht ingaan. Iedere gast krijgt bovendien een survival rugzak. "Met wat extra steun in de rug, kan de toekomst er ineens een stuk rooskleuriger komen uit te zien."

"De reacties en de bijeenkomst vorig jaar waren zo hartverwarmend dat we van het Daklozendiner een traditie gaan maken", stelt Leo Houkamp namens het hotel. "Ons motto is; Kerst vieren we gastvrij samen. Daar zetten wij de deur en ons hart voor open."

Vrijwilligers en medewerkers van Hotel Grand Central Rotterdam werken nu nauw samen achter de schermen om het diner en het programma goed voor te bereiden. "Onze gasten, de 100 daklozen, nodigen we uit via de opvanginstellingen in Rotterdam; variërend van het Leger des Heils, de Zusters van Naastenliefde en de Pauluskerk. Het dak- en thuislozenprobleem is schrijnend in onze prachtige stad. Er zijn enkele honderden rondzwervende dak- en thuislozen, ieder met een eigen verhaal. We kunnen niet iedereen ontvangen en hebben verzocht om mensen te selecteren die het echt nodig hebben. Zij gaan een leuke en warme dag tegemoet, inclusief een driegangen-diner van de chef kok van ons restaurant. Daarnaast willen we een extra steun in de rug bieden voor de langere termijn."

Make-over en BN'er  
De 100 daklozen worden op de tweede kerstdag eerst met alle egards ontvangen, bediend, geamuseerd en getrakteerd in het hotel. Houkamp: "Elke gast krijgt wanneer gewenst eerst een make over/metamorfose. Ze worden netjes en representatief aangekleed, fris geknipt en gaan dan natuurlijk op de foto. De avond zelf, zit vol verassingen. Bekende Nederlanders gaan een geweldig leuk optreden verzorgen. De Rotterdamse BN'er Quintis komt als gast het diner verdiepen, door met de daklozen het gesprek aan te gaan.  Gezelligheid, feestelijkheid en warmte is troef deze dag. Elke dakloze is een mens met een eigen verhaal. Respect, waardigheid en een uitgereikte hand is wat we op zijn minst kunnen bieden." 

Survival Rugzak & Back On Track-coachingtraject 
Hotel Grand Central Rotterdam heeft bovendien vele cadeaus onder de kerstboom klaarstaan om de feestvreugde te benadrukken. Leo Houkamp: "Sponsoren hebben vele cadeaus beschikbaar gesteld. Elke gast krijgt bovendien onze geweldig Survival-rugzak, met praktische producten: deken, wanten, tandenborstel, doucheschuim, etenwaardebonnen, sjaal, kleding, muts. We gaan ze echt tracteren om ze in ieder geval één keer per jaar een mentale ondersteuning te geven."

In het aan het Daklozendiner gekoppelde ‘Back On Track-Traject’ worden diverse daklozen de komende maanden door coaches/mentoren ondersteund om hun positie uiteindelijk te verbeteren. "We zijn ervan overtuigd dat met wat extra steun in de rug, de toekomst van een dakloze er ineens een stuk rooskleuriger uit kan komen te zien. Dat begint met aandacht."

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Overig nieuws

Marriott verwijdert plastic rietjes wereldwijd

Marriott International heeft vandaag het plan aangekondigd om plastic wegwerprietjes en roerstaafjes te verwijderen in alle 6.500+ hotels wereldwijd, verspreid over dertig merken. Zodra dit volgend jaar volledig geïmplementeerd is heeft het bedrijf meer dan 1 miljard plastic rietjes per jaar e...

Interieur Advertorial
Auping introduceert hotelbed Revive

Auping introduceert begin september een duurzaam en modulair opgebouwd bed dat speciaal voor de hotelwereld is ontwikkeld. De Auping Revive is ontworpen op basis van resultaten uit onderzoeken naar de wensen van zowel hotelgasten als hotelpersoneel. Het hotelbed heeft de looks en het slaapcomfort va...

Hotelketens
Restaurant INK Hotel in de prijzen

Het restaurant en de cocktailbar van INK Hotel Amsterdam - heeft tijdens de uitreiking van de World Luxury Restaurant Awards maar liefst drie prijzen gewonnen. Het restaurant, onder leiding van F&B Manager Ruth Engels-Siegers, werd benoemd tot het beste 'Luxury Boutique Hotel Restaurant'...

Hotelketens
Le Club AccorHotels lanceert Seeker en pioniert met het gebruik van biometrie

Het bekroonde loyaliteitsprogramma van AccorHotels – Le CLub AccorHotels – introduceert het revolutionaire Seeker, een online test die aan de hand van je resultaten met een uiterst accuraat algoritme jou een persoonlijk reisprofiel creëert. Zo wil de hotelketen het reis-DNA van haar...

IJsblokjes kunnen voedselvergiftiging veroorzaken

Met de heerlijke zomerse temperaturen draaien ijsblokjesmachines in de horeca overuren. Niet zo gek natuurlijk, ijsblokjes zijn een welkome én koele toevoeging aan ieder drankje. Niets zo onschuldig als ijsblokjes, toch? Dat is niet helemaal waar. IJs is namelijk het vergeten voedsel als h...

Fletcher
Fletcher ziet bezettingsgraad gigantisch stijgen door zomerweer

Nederland heeft er al een hele lange periode met heerlijk zomerweer opzitten. Fletcher Hotels ziet dat daardoor de vraag naar vakanties in Nederland ongekend hoog is. Er is altijd een belangrijke relatie tussen het weer en het boeken van vakanties in eigen land. Hoe lekkerder het weer, hoe groter...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: