Hotel-restaurant van Balveren in Echteld overgenomen

Auteur: Redactie
Ondernemen Overname 4 januari 2022
Hotel-restaurant van Balveren in Echteld overgenomen

Gisteren is de sleutel van hotel-restaurant van Balveren in Echteld overgedragen aan het echtpaar Coen en Hannah Speksnijder en de broer van laatstgenoemde, Hemmy de Heus. Zij zijn de huidige eigenaren van restaurant de Duikenburg in hetzelfde dorp. Van Balveren is gelegen op het kruispunt van de Voorstraat in Echteld tussen het kasteel en de kerk. Het hotel-restaurant zit in een eeuwenoud pand dat al in de 18e eeuw dienst deed als herberg.

Een verlengstuk

De overname van het hotel en restaurant past goed in de groeistrategie van de Speksnijders en de Heus. Met deze zet bouwen ze hun positie in Echteld verder uit. Zowel het type bedrijf als de mate van gastvrijheid van het restaurant de Duikenburg en van hotel-restaurant van Balveren sluiten goed op elkaar aan. Speksnijder: "We zien de overname als een verlengstuk van de Duikenburg. De vele bruiloftsgasten en vergadergasten die wij mogen ontvangen kunnen nu aan het einde van de straat blijven slapen. Ook mist het dorp al jaren een goed à-la-carte restaurant om te lunchen en te dineren. Door dit te realiseren kunnen we ook de vele toeristische bezoekers die ieder jaar afreizen naar de Betuwe verwelkomen."

In een nieuw jasje

De komende maanden wordt er grondig verbouwd om er weer een borrelend en bruisend horecabedrijf van te maken. De buitenzijde wordt gerenoveerd en er wordt een geheel nieuw terras aangelegd. Alle 21 hotelkamers worden ingericht in boutique stijl en het restaurant krijgt een eigentijdse inrichting. 

Bij een nieuw concept past ook een nieuwe naam met een knipoog naar de historische naam. De huisstijl en de naam worden aangepast naar hotel-restaurant BAL, "zodat we het echt opnieuw op de kaart kunnen gaan zetten."

Instagramdocu 

Vanaf 3 januari verschijnt er een tiendelige documentaireserie 'Als 't Balletje gaat rollen' op het instagram kanaal van de nieuwe horecaonderneming. De documentaire geeft inzicht in het proces van sleutelontvangst tot aan de opening. "We hopen dat we met deze serie anderen kunnen inspireren en liefde voor de horeca kunnen overbrengen, zelfs in een lockdown en moeizame tijden voor de horeca," aldus Hannah Speksnijder.

Rond april 2022 moet de verbouwing zijn afgerond en hoopt hotel-restaurant BAL de deuren te openen.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws