Hotel Stroom Rotterdam overgenomen

15 augustus 2013
Hotel Stroom Rotterdam overgenomen

Stroom op de Lloydpier in Rotterdam krijgt nieuwe energie. Het hotel is door hotelondernemer Lucas Petit verkocht aan de hoteliers Jantiene Berg en Edwin van der Meijde. Laatstgenoemde is
tevens eigenaar van het bekroonde Suite Hotel Pincoffs op de Kop van Zuid.

*Bijzonder hotelkoppel*
"Ik draag met trots Stroom over aan deze gepassioneerde en betrokken ondernemers die hun sporen hebben verdiend in de hotellerie", zegt Petit. Berg en Van der Meijde vormen een bijzonder koppel. Berg was de afgelopen vier jaar als general manager verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van Hotel New York. Daarvoor was zij general manager van Hotel Arena en Banks Mansion in Amsterdam en Carlton The George in Glasgow. Zij droomt er al enkele jaren van een eigen bedrijf te beginnen.


~Lucas Petit van Hoscom draagt hotel Stroom over aan hoteliers Jantiene Berg en Edwin van der Meijde~

*Nieuwe uitdaging*
Voormalig journalist Van der Meijde opende vijf jaar geleden samen met zijn vrouw, oud-journalist Karen Hamerlynck, het luxe boutique hotel Pincoffs dat inmiddels bij vele beoordelaars als Tripadvisor en Booking zeer hoog aangeschreven staat. Van der Meijde keek uit naar een nieuw project en raakte na een gesprek met Lucas Petit geïnteresseerd in Stroom. Hij benaderde vervolgens Jantiene Berg voor een co-ondernemerschap.
Voor Berg is dit een unieke kans om, ondanks het economische tij, haar droom van een eigen hotel tot leven te wekken.

*Niet passend meer*
Voor het hospitalitybedrijf Hoscom van Petit paste het kleinschalige Stroom niet meer in de portefeuille met hotels. "Hoscom heeft vorig jaar haar bedrijfsstrategie heroverwogen", legt Petit uit. "Wij willen ons toeleggen op de exploitatie van middelgrote en grote hotelondernemingen met eigen vastgoed in Nederland. Vanwege de omvang past de kleinste telg, Stroom, niet meer binnen deze strategie."

*Nieuwe en oude media*
Van der Meijde en Berg hebben mooie plannen met hun aankoop. "Dit hotel moet tot de meest onderscheidende hotels van Rotterdam behoren", vertelt Van der Meijde. "Wij willen met nieuwe energie en veel passie van Stroom weer een bruisende plek te maken." Hij verklapt ook iets van het nieuwe thema, dat heel dicht blijft bij zijn oude liefde, de journalistiek: "Nieuwe en oude media, met al hun nostalgie en romantiek, zullen een belangrijke rol vertolken. Stroom wordt een landingsbaan voor iedereen die een sfeerrijke, informele en laagdrempelige ontmoetingsplek zoekt."

*Verschillende functies*
Berg en Van der Meijde willen Stroom een onderscheidend stads karakter meegeven, een urban experience. Ze deden inspiratie op in New York, Londen, Panama City, Berlijn en Hamburg. De komende maand krijgt het restaurant in de voormalige energiecentrale een make-over. De nieuwe plek wil een rol gaan spelen voor de directe omgeving met veel bedrijven en bewoners. Het nieuwe Stroom zal verschillende functies krijgen.

*Aanpassingen*
Het hotel blijft tijdens de make-over open. De gasten zullen geen hinder ondervinden van de werkzaamheden. Bovendien wacht ze een leuke attentie. Na het restaurant krijgen ook de kamers een upgrade. Het bijzondere design van de badkamers, waarvoor Stroom in 2008 de Badkamer Design Award ontving, wordt daarbij in tact gelaten.

*In oude centrale*
Hotel Stroom werd in 2005 gecreëerd door Hoscom in de voormalige Elektriciteitscentrale op de Lloydpier in deelgemeente Delfshaven. Het hotel beschikt over 21 karakteristieke hotelkamers en suites, een restaurant, bar en zalen voor zakelijke en feestelijke activiteiten.
Stroom is, samen met Suite Hotel Pincoffs, een van de weinige bijzondere boutique hotels van Rotterdam.

~Door~ "~Frank Lindner~":mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Overig nieuws