Hotelbezetting Maastricht daalt met 14 procent

13 juni 2018 | David Bakker

In de eerste helft van 2018 is de hotelbezetting in Maastricht met 14 procent gedaald ten opzichte van het eerste halfjaar in 2017. Dat meldt 1limburg.nl. De terugloop dreigt nog groter te worden als er geen maatregelen worden genomen.

Toine Scheerens, hoteldirecteur van het NH hotel in Maastricht, vertelt aan de website dat met name de toename van hotels en de populariteit van Airbnb (Maastricht telt naar schatting 600 Airbnb-adressen) er voor hebben gezorgd dat de bezettingsgraag in de Limburgse hoofdstad is gedaald. "Er zijn meer overnachtingsmogelijkheden bijgekomen terwijl het totaal aantal bezoekers aan de stad gelijk is gebleven."

De directeur vreest voor een nog snellere terugloop als de hotelbouwplannen die er zijn allemaal doorgaan. "Deze zomer komen Hotel Monastère en het EasyHotel er al bij. Daarnaast zijn er nog meer plannen. Als die allemaal doorgaan raakt de markt zwaar overspoeld."

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Overig nieuws

Duurzaamheid
Nestlé tekent voor duurzaamheid

Nestlé heeft vanmiddag, tijdens de Nationale Circulaire Economie Conferentie in Den Haag, samen met meer dan 70 andere bedrijven en milieuorganisaties het ‘Plastic Pact’ ondertekend. Het pact is een initiatief van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. De ondertekenaars ...

Awards Hotel Duurzaamheid
QO Amsterdam wint Sustainability Award

QO Amsterdam, een IHG hotel, heeft gisteravond de publieksprijs van de Sustainability Award gewonnen tijdens de jaarlijkse Frame Awards. Het duurzame lifestyle hotel, gelegen in het Amstelkwartier, laat zien dat een duurzame, circulaire benadering dé manier is om daadwerkelijk een positief ef...

Hotel Opening
The Student Hotel opent in 2020 in Delft

The Student hotel gaat in 2020 haar achste vestiging openen in Delft. Het hotel krijgt 350 kamers met de mogelijkheid voor studenten om kamers te huren, zo lezen we op greatervenues.com. De hotelketen is in 2006 opgericht door Charlie Macgregor met als doel om een stimulerende omgeving voor stude...

trends Duurzaamheid
'The Future 50': gewassen met een lage foodprint

‘The Future 50 Foods’ is een lijst van 50 plantaardige voedingsmiddelen die de voedingswaarde van onze maaltijden kunnen verhogen terwijl tegelijkertijd het negatieve effect van de voedselproductie op de planeet drastisch wordt verminderd. Gisteren presenteerde Knorr, in samenwerking met...

Internationaal Marriott
Gasten Marriott kunnen stadionomroeper bij Manchester United worden

Marriott International en Manchester United kondigen vandaag een meerjarige samenwerking met elkaar aan. De 120 miljoen leden van het reisprogramma Marriott Bonvoy profiteren door deze samenwerking van exclusieve en unieke voetbalbelevenissen van Manchester United, waaronder de kans om voor é...

Achtergronden KHN
Gezondheid en horeca: kleinere porties en minder zout

73 procent van de horecaondernemers is volop bezig om zijn aanbod van eten en drinken gezonder te maken. Dat doen ze door het gebruik van dagverse, lokale producten, vloeibare vetten, minder zout en door meer vegetarische gerechten op de menukaart aan te bieden. Dat blijkt uit onderzoek van KHN. D...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: