Hotelbouwplannen: meer wellness in hotels

10 november 2014
Hotelbouwplannen: meer wellness in hotels

Morgen (dinsdag) verschijnt de nieuwe editie van "Hotelbouwplannen.":http://www.hospitality-management.nl/download/43/ Het aantal hotelbouwplannen waarin ook plaats is voor wellnessfaciliteiten, was in de
maanden september en oktober het hoogst sinds drie jaar. Bij zeven plannen werd melding gemaakt van de combinatie van hotel en wellness, en dat aantal was sinds eind 2011 niet meer gehaald. In relatieve cijfers is deze constatering zo mogelijk nog interessanter, want het aantal malen dat bij minimaal één op de vier plannen sprake was wellnessfaciliteiten, is sinds de start van Hotelbouwplannen in 1999 op de vingers van één hand te tellen.

*Comfort*
Is er sprake van een trend? Dat valt uit de cijfers over 2014 tot nu toe nog niet echt op te maken, maar een ietwat stijgende lijn lijkt zich aan te dienen. En dat sluit natuurlijk wel weer naadloos aan bij het gegeven dat steeds meer mensen buitenshuis net zoveel comfort willen als thuis, op vele terreinen. Wellness maakt daar ontegenzeggelijk onderdeel van uit.

*Geografische spreiding*
Ten slotte valt op dat het totale aantal plannen wat lager is dan in de eerdere edities van Hotelbouwplannen in 2014, maar dat de geografische spreiding veel evenwichtiger oogt. In Noord-, Oost- en Midden-Nederland komen weer wat meer nieuw- en verbouwplannen van de grond.

*26 (ver)bouwplannen*
In Hotelbouwplannen editie nummer 5, 2014 registreren we:
• 26 (ver)bouwplannen. Hiervan zijn er 16 nieuwbouw en 10 verbouw;
• 1.764 kamers worden gerenoveerd, verbouwd, of nieuwgebouwd;
• bij 7 plannen is niet duidelijk om hoeveel kamers het gaat;
• in 5 plannen komt duidelijk naar voren dat er ook congres- en/of vergaderzalen met de plannen zijn gemoeid;
• bij 7 plannen gaat het (mede) om de aanleg van wellness- en/of fitnessfaciliteiten.

"*MEER WETEN OVER HOTELBOUWPLANNEN? STUUR ONS EEN E-MAIL*":mailto:paul.sprakel@uitgeverijps.nl

Overig nieuws