Hotelkamers Rotterdam staan leeg

22 maart 2014
Hotelkamers Rotterdam staan leeg

In het weekeinde blijken veel hotelkamers in Rotterdam onbezet te blijven. Dit komt mede door de explosieve groei van het aantal hotelkamers in Rotterdam. Voorzitter Jan Rutgers van de
Rotterdamse Hotel Combinatie meldde dit onlangs. Het aantal hotelkamers in de havenstad groeide in 2013 met bijna 650 tot 3659. Het einde is daarmee nog niet in zicht; zo is The Student Hotel bijvoorbeeld druk bezig met een uitbreiding.

*Nog meer kamers*
Het hagelnieuwe hotel nhow (in hetdoor Rem Koolhaas ontworpen gebouw 'De Rotterdam') telt 278 kamers. Volgend jaar opent ook het Room Mate Hotel met 230 kamers. De Kop van Zuid kent binnenkort een overvloed aan hotelkamers, zo lijkt het wel. De lijst kunnen we met gemak langer maken, maar het punt is duidelijk. Doordeweeks is het nog goed te doen, maar in het weekeinde dreigt fikse onderbezetting.

*Evenementen*
Het aantal toeristen dat Rotterdam bezoekt, blijft sterk achter. Het aantal schommelt zo rond de 16 miljoen op jaarbasis. Het gemeentebestuur zet op dit moment in op het aantrekken van bedrijven en congressen. Dat is een van de redenen waarom de Kop van Zuid zoveel nieuwe kamers krijgt: de gemeente wil er meer congressen laten plaatsvinden en zet daar vol op in.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws