Hotellerie staat niet centraal bij Thesis Award

18 maart 2015
Hotellerie staat niet centraal bij Thesis Award

Volgende week donderdag vindt de uitreiking van de Thesis Award plaats. Vijf kandidaten maken kans op deze felbegeerde award, die
in het leven is geroepen om de industrie te laten zien waar studenten van hotelscholen mee bezig zijn. De Association Dutch Hotel Management Schools is initiator van deze prijs.

*Samenwerking*
Het voornoemde samenwerkingsverband omhelst Hotelschool The Hague, Hotel Management School Maastricht, NHTV Academy of Hotel Management, Saxion Hospitality Business School en Stenden University International Hotel Management. Deze vijf hotelscholen steken de koppen jaarlijks bijeen om te discussiëren over hotelgerelateerde zaken en om kennis over te dragen. Aan deze bijeenkomst is de Thesis Award gekoppeld.

*Beste scriptie van 2014*
Het doel van de Thesis Award is om de beste scriptie van 2014 uit te verkiezen en daarmee de aandacht van de industrie te vestigen op het inhoudelijke aspect van de opleiding. Gienke Osinga is voorzitter van de Association Dutch Hotel Management Schools en directrice van de NHTV in Breda. “Vanuit de industrie is er een behoefte aan inzicht in waarmee onze studenten bezig zijn. Theorieën en modellen moeten steeds meer toegepast worden in eindproducten. Met andere woorden: onze studenten moeten bewijzen dat ze op hbo-niveau kunnen presteren. De Thesis Award is een uitstekende manier om de verworven kennis aan de praktijk te toetsen.”

*Geliefd bij andere industrieën*
Het valt ons op dat bij de scripties van de vijf genomineerden weinig aandacht is voor de hotellerie en voor de relevantie voor de branche. Is dit tekenend voor de hotelscholen, het leerklimaat en de doelen die studenten zich stellen? Met andere woorden: is een hotelschool niet verworden tot een algemene managementopleiding?
“Onze studenten zijn inderdaad geliefd bij andere industrieën”, vertelt Gienke. “De context waarin de scholing plaatsvindt is toch zeker de gastvrijheidssector, en juist dat aspect wordt gewaardeerd. Bij banken, bij ‘automotive’ en bij ICT-bedrijven komen veel van onze studenten uiteindelijk terecht. Misschien zegt dat ook veel over de kwaliteit van onze opleiding: die wordt hoog gewaardeerd.”

*De vijf kandidaten*
Terug naar de Thesis Award: op 26 maart presenteren de kandidaten de inhoud van hun scriptie, waarna de bekendmaking van de winnaar plaatsvindt. We presenteren u in het kort en in willekeurige volgorde de kandidaten en de inhoud van de scriptie.

*Carolina Bardelle*
Scriptie: Heimwee bij personeel van de 'Norwegian Jewel'


*Lynn van Rennes*
Scriptie: Het stimuleren van een gezond voedingspatroon bij werknemers van een multinational


*Mareke Heeren*
Scriptie: Live Online Training 'Revenue Management for Improved Forecasting Accuracy'


*Niko Kalinowski*
Scriptie: Paperless offices in hospitality


*Sophie van Remmen*
Scriptie: Leidt de verbetering van softskills van medewerkers van ABN AMRO tot meer tevredenheid van focusklanten?


~Thijs Jacobs~




Overig nieuws