Hotelmarkt Glasgow profiteert flink van Klimaatconferentie

Auteur: Redactie
Internationaal 1 oktober 2021
Hotelmarkt Glasgow profiteert flink van Klimaatconferentie

De hotelbezetting in Glasgow nadert de 90% voor de VN-conferentie over klimaatverandering begin november, volgens gegevens van Forward STAR, onderdeel van STR.

"Naarmate de vaccinatiegraad is gestegen en de internationale reisbeperkingen zijn afgenomen, is het vertrouwen gegroeid rond grote evenementen," zegt Robin Rossmann, managing director van STR. "De data rond de VN-conferentie springen er in onze data al geruime tijd uit, en de niveaus zijn verbeterd naarmate we dichter bij het evenement kwamen. Op voorwaarde dat er geen late tegenslagen zijn, zullen deze data begin november een enorme winst betekenen voor de Schotse hotelindustrie." 

De bezettingsgraad in Glasgow ligt van 1 tot 11 november tussen 87% en 89%, en daalt tot 80% op de laatste dag van de conferentie. Dergelijke niveaus betekenen een aanzienlijke stijging ten opzichte van de niveaus voor de rest van het jaar, die ver onder de 40% liggen. Dankzij de nabijheid van de gastmarkt is er ook in Edinburgh vraag naar het evenement, met verschillende dagen boven de 50%.  

Overig nieuws