Hotelmarkt India flink geraakt door tweede golf

Auteur: Redactie
Internationaal 11 juni 2021
Hotelmarkt India flink geraakt door tweede golf

Na een verbeterde start in 2021, is de hotelbezetting in India snel gedaald te midden van de tweede COVID-19 golf in het land, volgens gegevens van STR.

De maandelijkse bezettingsgraad van India bereikte een hoogtepunt in februari (53,9%), wat leek op een solide vooruitgang in de richting van herstel, omdat het maandelijkse niveau ruwweg 73% van de vergelijkbare 2019 was. Tegen april daalde de bezettingsgraad in het land echter tot 31,0%, en meer recentelijk, slechts 21,5% voor de week eindigend op 30 mei.

"We zagen de veerkracht van India als opkomende markt tijdens het vroege deel van 2021," zei Vidhi Godiawala, STR's business development manager voor Zuid- en Centraal-Azië. "Helaas hebben massale lockdowns beweging en business beperkt in de afgelopen paar maanden, waardoor de hotelprestaties aan kracht hebben ingeboet. Tot maart van dit jaar waren India en China de twee landen met de hoogste reisintentie. Hoewel het huidige reissentiment vertroebeld blijft, geeft het herstel van de eerste golf ons reden om te geloven dat er licht aan het eind van de tunnel is voor hotels in het land."

Terwijl het land als geheel is teruggevallen naar het niveau van eind 2020, ziet STR in sommige markten veelbelovender cijfers. Tijdens de week die eindigde op 30 mei, zag Mumbai de hoogste bezettingsgraad (43,2%) van het land onder de STR-gedefinieerde markten, wat 60% was van de vergelijkbare week in 2019. De verwachting is echter dat de markt in 2022 te maken krijgt met een afvlakking van de vraag. Chennai (38,3%) en Gujarat (32,2%) zagen ook hogere bezettingsniveaus met betere 2019 vergelijkingen.

Overig nieuws