Hotels duur in september

22 september 2014
Hotels duur in september

Hotels zijn deze maand in vrijwel alle grote Europese steden duur. Zo meldt hotelzoekmachine www.trivago.nl. September is voor veel grote steden een
dure maand omdat, vanwege een samenval van verschillende soorten reizigers, stadshotels in september meer gasten ontvangen dan normaal .

*Hotelprijzen van grote europese steden*
September is in veel grote Europese steden de duurste maand van het jaar. Grote steden zijn vaak toeristisch en trekken in september, vanwege de gunstige weersomstandigheden (niet te warm en niet te koud), veel citytrippers en late vakantiegangers aan. Daarnaast komt na de vakantieperiode het zakenleven weer op gang en worden in september de nodige zakenreizen en beurzen gepland. Vanwege deze samenval van vakantie en zaken gerelateerde reizigers, hebben hotels in de grote steden zoals bijvoorbeeld Amsterdam, Berlijn of Parijs meer gasten dan normaal. In de maanden mei en juni is in veel europese steden een soortgelijke drukte op te merken.

*Nederland*

*Gemiddelde hotelprijzen in Nederland*
De stijging van september is in Nederland duidelijk merkbaar. Hotelprijzen stijgen in Nederland deze maand met 13 procent vergeleken met augustus, naar een gemiddelde van 142 euro per kamer per nacht. Extreem is dit niet; vorig jaar kosten de hotels in september nog gemiddeld 154 euro per nacht. Daarmee zijn de hotels op jaarbasis met 8 procent gedaald, en is september 2014 relatief goedkoop. De prijzen in september zijn voor het derde jaar op rij gedaald.

*Amsterdam*

*Gemiddelde hotelprijzen in Amsterdam*
In Amsterdam stijgen hotelkamerprijzen deze maand met 26 procent vergeleken met augustus, tot gemiddeld 188 euro per kamer per nacht. Normaal gesproken is september de duurste maand van het jaar. Dit is dit jaar echter niet het geval; in mei kosten hotelkamers in de hoofdstad gemiddeld 202 euro per nacht. In september 2013 waren de prijzen in de hoofdstad nog hoger dan dit jaar het geval is; toen was de gemiddelde hotelprijs nog 6 procent hoger. Toch is deze maand een prijspiek te zien, vanwege de “International Broadcast Convention” (IBC) stegen de gemiddelde hotelprijzen op zaterdag de 13e naar 311 euro per kamer per nacht.

*Over trivago*
Op www.trivago.nl vinden reizigers het ideale hotel tegen het beste tarief. trivago is een metazoekmachine voor hotelprijzen, waar de prijzen van meer dan 700.000 hotels worden vergeleken op meer dan 150 boekingssites. Gecombineerd met 82 miljoen geïntegreerde hotel reviews en meer dan 14 miljoen foto’s is trivago de ideale bron voor objectieve en onafhankelijke hotelinformatie. Sinds haar oprichting in 2005 is trivago uitgegroeid tot een internationaal fenomeen met maar liefst 75 miljoen bezoekers per maand, die gemiddeld 35 procent besparen op hun boekingskosten.

Overig nieuws