The Hague is beste publieke hotelschool

29 september 2015
The Hague is beste publieke hotelschool

"Hotelschool":http://www.hospitality-management.nl/?q=hotelschool&x=zoeken The Hague is wederom tot beste publieke hotelschool in Nederland verkozen. Voor het tweede jaar op rij heeft de hotelschool de
hoogste scores van alle publieke Hotelscholen in Nederland. Dit blijkt uit het onderzoek van "Keuzegids":http://www.keuzegids.org/ HBO 2016.

*Ranking*
Keuzegids HBO 2016 laat de volgende ranking zien: de eerste positie wordt ingenomen door Hotelschool "The Hague":http://hotelschool.nl/en (totaalscore: 86), gevolgd door "NHTV":http://www.nhtv.nl/ Breda (totaalscore: 82) en een gedeelde derde positie is voor "Saxion":https://www.saxion.nl/, "Stenden":https://stenden.com/ en "Zuyd":http://www.zuyd.nl/ (totaalscore: 68).

*Voorzitter*
Susanne Stolte, voorzitter Raad van Bestuur: "Het is geweldig om wederom tot beste publieke hotelschool in Nederland te zijn gekozen. Ik ben dankbaar en trots op onze bevlogen docenten die dit resultaat mogelijk hebben gemaakt en op onze kritische studenten die ons wederom zo’n goede beoordeling geven."

*Onderzoek*
Het onderzoek van Keuzegids HBO 2016 is gebaseerd op de resultaten van 2 onderdelen: de prestaties en de oordelen. Hieraan zijn de feiten toegevoegd, die bestaan uit de officiële cijfers, zoals instroom en hoogte van collegegeld. De prestaties worden gemeten op basis van het aantal studenten dat binnen vijf jaar afstudeert, het aantal studenten dat het eerste jaar afrondt en het aantal contacturen. De oordelen worden gebaseerd op de resultaten van de Nationale Studenten Enquête (NSE) en een expertoordeel, deze berust op de accreditatiebesluiten van de NVAO. De totaalscore en het uiteindelijke oordeel is een gelijke weging van de 10 scores voor de prestaties en de oordelen.

~Mirte Bouman~

Overig nieuws