Hotelvastgoed Australië in de lift

30 juli 2010
Hotelvastgoed Australië in de lift

Het zonnetje schijnt weer over de hotelvast-goedmarkt in Australië en Nieuw-Zeeland. Tijdens een seminar in het Hilton in Sydney eerder deze maand concludeerden vastgoedexperts dat er duidelijk sprake is van een koopmarkt. In de eerste jaarhelft van 2010 bedroeg het transactievolume van hotels 570 miljoen dollar. Dat bedrag zou in 2009 goed zijn geweest voor 85 procent van het jaartotaal aan hotelvastgoedtransacties. Naar verwachting zal de grens van 1 miljard Australische dollars (867,2 miljoen Amerikaanse dollar) worden gehaald dit jaar.

*Steden leiden de dans*
De hernieuwde interesse onder investeerders voor hotelvastgoed wordt aangevoerd door het hoge aantal transacties in de steden Sydney, Brisbane en Perth. De markt wordt momenteel gedicteerd door vermogensinvesteerders die hun pijlen richten op de belangrijkste metropolen binnen de regio.

*Investeerders uit Azië heroverwegen*
"Er doen zich ook meer en meer kansen voor in Europa en in de VS", aldus Craig Collins, managing director Australasia bij Jones Lang LaSalle Hotels tijdens de Australia, New Zealand & Pacific Hotel Industry Conference. "De komende 12 tot 24 maanden moeten we dit goed in de gaten houden. We kunnen mogelijk een verschuiving zien van Aziatisch kapitaal richting deze markten."

*Opvallendste transactie*
Een van de meest in het oog springende transacties tot nu toe in 2010 was de aankoop door LaSalle Investment Management van het vijfsterren Sofitel Sydney Wentworth voor 112,7 miljoen Amerikaanse dollar.

op de foto: het Sofitel Sydney Wentworth

~Frank Lindner~

Overig nieuws