Hotelvastgoed Duitsland veilige haven

10 april 2013
Hotelvastgoed Duitsland veilige haven

Beleggers in hotelvastgoed achten hun investeringen het veiligst in Duitsland. Dat blijkt uit gegevens van de CBRE Group. Hoewel er in Parijs en Londen de hoogste prijzen worden gevraagd (en betaald), is
het percentage aan vastgoedinvesteringen in Duitse hotels in het eerste kwartaal met 44 procent gestegen. Dit ten opzichte van de eerste drie maanden in 2012.

*Omstandigheden goed*
Het gunstige herstel van de Duitse economie, de positieve ontwikkelingen binnen de hotelbranche, en banken en financierders die de ergste klappen te boven aan het komen zijn, zijn voor veel beleggers reden om bij onze oosterburen te investeren in hotelvastgoed.

*Flinke klapper*
In het eerste kwartaal van dit jaar werd er voor 605 miljoen euro aan hotelvastgoed in Duitsland verhandeld. De acquisitie van twintig Best Western, Holiday Inn, en Queens hotels door het Israëlische Fattal Hotels Company maakte voor de helft deel uit van het totaal bedrag aan vastgoedtransacties in deze periode. Een jaar eerder kwam de teller uit op 420 miljoen euro.

*Beter dan vorig jaar*
Verwacht wordt dat het hotelvastgoedtransactievolume dit jaar de waarden van 2012 zal overstijgen. Vorig jaar werd er in Duitsland voor 1,36 miljard euros aan hotels verhandeld.

~Frank Lindner~

Overig nieuws