Iconisch hotel heropend in Londen

6 juli 2015
Iconisch hotel heropend in Londen

Oetker Collection is verheugd de langverwachte heropening aan te kondigen van The Lanesborough in Londen. Vanaf 1 juli 2015 verwelkomt
dit iconische hotel zijn eerste gasten.

*Flink opgeknapt*
Alle kamers en suites kunnen worden geboekt vanaf 15 juli. Voorafgaand is er een periode van
'soft opening' met kamer- en restaurantreservaties op aanvraag. The Lanesborough gaat opnieuw open na een grondige renovatie, die van het hotel weer de meest prestigieuze residentie van Londen maakt. Het hele hotel kreeg een opknapbeurt: de 93 gastenkamers, waaronder 43 suites, en al de publieke ruimtes.



*Prestigieuze aanwinst*
“Deze aankondiging betekent een belangrijke mijlpaal. We sluiten hiermee het renovatiehoofdstuk af”, vertelt Philippe Perd, Senior Vice President Operations & Project Development bij Oetker Collection. The Lanesborough wordt beheerd door Oetker Collection, een collectie prestigieuze ‘masterpiece hotels’, zoals Le Bristol Paris, Hotel du Cap-Eden-Roc in het zuiden van Frankrijk en Brenners Park-Hotel & Spa in Baden-Baden. “Met zijn strategische ligging in hartje Londen is The Lanesborough, met directeur Geoffrey Gelardi aan het roer, een prestigieuze nieuwe aanwinst voor onze portefeuille, een grote stap vooruit in onze expansie en een natuurlijke aanvulling op zusterhotel Le Bristol Paris”, vervolgt Frank Marrenbach, CEO van Oetker Collection.



*Verbouwd*
Na de sluiting van The Lanesborough in december 2013 werd het hotel volledig gestript en
nauwgezet verbouwd door Alberto Pinto, de wereldvermaarde interieurdesignstudio. De gastenverblijven zijn het toonbeeld van elegantie en doen denken aan indrukwekkende
herenhuizen. Met haar zeven slaapkamers vormt de Royal Suite opnieuw de grootste suite van het hotel. Céleste, het restaurant van The Lanesborough, kreeg een elegant nieuw design en keert zo terug naar de Regency-stijl, in harmonie met de rest van het hotel. In dit schitterende decor introduceert Eric Frechon, de gerenommeerde chef uit Parijs die kan bogen op drie Michelinsterren en Le Bristol Paris leidt, zijn protegé Florian Favario als chef-kok. Ook de Garden Roomis in zijn eer hersteld en wordt opnieuw de meest glamoureuze sigaarlounge van de hoofdstad. De Library Bar mag weer schitteren als een van de meest toonaangevende Londense bars. En tot slot zullen zeven zorgvuldig ontworpen en stuk voor stuk unieke privé-eetzalen tot de meest verfijnde evenementenlocaties van Londen gaan behoren.



*Eerbetoon*
De renovatie brengt een eerbetoon aan het architecturale erfgoed van het gebouw als een van
Londens meest gerespecteerde parels uit het Regency-tijdperk. Ze combineert de typische stijl die zo kenmerkend is geworden voor The Lanesborough met het summum in hedendaagse luxe en de meest recente technologische innovaties.
Kamerprijzen bij de opening beginnen vanaf £ 715 inclusief btw per kamer per nacht.




Overig nieuws