Inschrijving Horecava Innovation Award 2018 geopend

5 juli 2017 | Roy Spijker

De inschrijving voor de Horecava Innovation Award 2018 is geopend. Bedrijven kunnen tot en met 27 oktober hun case insturen. Daarmee maken ze kans om in de voetsporen te treden van eerdere winnaars als Hemelswater, Rosval, IBM, MyOrder, VerdraaidGoed en Flammkuchen Nederland.

De Horecava Innovation Award wordt voor de achttiende keer op rij toegekend aan het meest innovatieve product, dienst of concept in de foodservice branche. Alle nominaties zijn op de beursvloer te bekijken in het InnovationLAB. De jury maakt de winnaar bekend op de eerste beursdag van de Horecava, die plaatsvindt van maandag 8 tot en met donderdag 11 januari 2018 in RAI Amsterdam.

De Horecava heeft de vakprijs in het leven geroepen om uitzonderlijke prestaties op het gebied van innovatie zichtbaar te maken en om innovatie in de foodservice branche in Nederland te stimuleren. Elke dienst, product of concept, gelanceerd na 1 januari 2017, komt in aanmerking voor de gerenommeerde prijs. Juryvoorzitter Hayk Simons: “De winnaar en genomineerden krijgen flinke aandacht voor hun product. Voor bedrijven is het winnen van de Award een effectief marketingmiddel dat toegang biedt tot nieuwe markten. Daar kan je niet tegenop adverteren. Ik kan ieder bedrijf aanraden om mee te doen."

Kansen voor exposanten én niet-exposanten
Bijzonder aan de innovatieverkiezing van de Horecava is dat deze openstaat voor álle bedrijven en dus niet alleen voor deelnemende bedrijven aan de vakbeurs. Zo biedt de verkiezing een goed overzicht van belangrijke innovaties in de branche.

Inzenden kan in vier categorieën: 1. Food & Beverage, 2. Equipment & Services, 3. Concepts, Interior & Design, 4. Digital, Apps & Social Media. De jury beoordeelt de inzendingen op vier hoofdcriteria: het innovatieve karakter, of ze kansen voor ondernemers bieden om omzet en marges te verhogen, of ze het werken aangenamer maken en of ze de kwaliteit verbeteren.

Daarnaast is er een overkoepelende categorie voor duurzaamheid en wordt één inzending beloond met de Karel de Vos Duurzaamheid Award, genoemd naar de initiatiefnemer en jarenlang voorzitter van deze wedstrijd. Deze prijs is voor de innovatie die het meeste blijk geeft van een duurzame, toekomstgerichte visie en die de sector een verfrissende impuls geeft, met een gezonde kans op rendement en geproduceerd met respect voor mens, dier en planeet. Inschrijven kan tot en met 27 oktober op www.horecava.nl, waar ook de wedstrijdcriteria te vinden zijn.

Procedure
De jury van professionals uit de horecawereld maakt op 14 november de shortlist met 16 genomineerden (vier per categorie) bekend die doorgaan naar de Award. Alle genomineerden krijgen daarna de kans om hun project live te presenteren aan de vakjury. Na beoordeling kiest de jury de categoriewinnaars, de Karel de Vos Duurzaamheid Award winnaar en de overall winnaar. De prijsuitreiking vindt plaats op de eerste beursdag, 8 januari, tijdens de officiële opening.

Gratis plek op de beurs
De Horecava heeft tot doel meer bekendheid en zichtbaarheid te geven aan innovaties die van toegevoegde waarde zijn voor de gehele sector. Tijdens de vakbeurs krijgen de 16 genomineerden daarom de beschikking over een display op het InnovationLAB om hun innovatie onder de aandacht te brengen bij de tienduizenden bezoekers van de beurs.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Overig nieuws

Nieuwe general manager en chef-kok Hotel Arena

Özgür Eylen zal per 1 februari 2018 als general manager aan de slag gaan in het recent verbouwde en gerenoveerde Hotel Arena. In december 2017 is Sander Louwerens gestart als nieuwe chef-kok in het desbetreffende hotel café-restaurant PARK. Tot op heden is Özgür Eylen w...

Hotel Innovatie
Blooming Bergen bant plastic

Elk jaar belandt 8 miljard kilo plastic in de oceanen, waaronder veel plastic waterflesjes. En dat is pet vinden blooming en Dopper. Daarom draait het hotel de kraan dicht voor de plastic single-use fles. Vanaf half januari sluit blooming zich aan bij de internationale P.E.T. FREE beweging van Doppe...

Toerisme
Onderzoek: Overtoerisme is ons probleem

Foto: “Waarom heet het toeristenseizoen als we niet op ze mogen schieten?” © Jeroen Oskam (Florence) Kan er te veel toerisme zijn? De afgelopen drie jaar zijn ‘toerismemoeheid’ en protesten tegen het toerisme wereldwijd in het nieuws gekomen. Het is vooral een stedeli...

Awards Hotel
Pulitzer Hotel wint Best Outdoor verlichting

Afgelopen weekend werden voor het eerst de Festive Lighting Awards uitgereikt aan de Amsterdamse hotels met de meest bijzondere, feestelijke verlichting. Vier hotels vielen in de prijzen. Een professionele jury beoordeelde de hotelverlichting en deelde prijzen uit in drie verschillende categorie&...

Hotel Jubileum
Museum Rotterdam brengt ode aan Hotel New York

Op 5 mei 2018 viert Hotel New York zijn 25-jarig jubileum. Aanleiding voor Museum Rotterdam om op een bijzondere wijze een ode te brengen aan dit markante hotel. De tentoonstelling: Hotel New York, story of pioneers, opent op 4 mei en vertelt het indrukwekkende verhaal van een stadsicoon. 25 jaar...

Internationaal Marriott
Marriott onder vergrootglas in China vanwege website

De hotelketen Marriott ligt onder vuur bij Chinese media. De hotelketen bestempelde bijvoorbeeld Taiwan en Tibet in een enquete als landen, maar dat gaat er bij China niet in. Opschudding De Amerikaanse hotelketen Marriott zorgde voor opschudding door Taiwan, Hongkong, Macao en Tibet als l...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: