Inter Scaldes op één in nieuwe Lekker

21 oktober 2013
Inter Scaldes op één in nieuwe Lekker

Inter Scaldes van Jannis en Claudia Brevet is de nieuwe aanvoerder van de Lekker top-100. In de nieuwe gids voor 2014 staat het tweesterrenrestaurant op nummer één. Oud Sluis van Sergio Herman is niet
meer opgenomen. Op nummer twee staat restaurant Boreas van Nico en Sonja Boreas in Heeze (vorig jaar op plek acht). De derde plaats is er voor De Leest van Jacob Jan Boerma en Kim Veldman uit Vaassen (in 2013 op nummer zes).

*Kelderen*
Diverse gerenommeerde chefs zien zich dit jaar in de gids geconfronteerd met een stevige terugval. Hans van Wolde vindt zijn tweesterrenrestaurant Beluga terug op nummer 99, Toine Hermsen van het gelijknamige éénsterrestaurant in Maastricht staat op 100. Dit omdat beide patrons hebben aangekondigd hun formule te wijzigen. De Fuik in Aalst is na overname door Martin Ruisaard en Rosita Nietvelt even geparkeerd op plek 98.

*Opmerkelijk*
De gids wenst de resultaten van genoemde veranderingen af te wachten voordat een definitieve notering volgt. Opmerkelijk, want het nieuwe RON Gastrobar van Ron Blaauw staat op plek 23 en het eerder dit jaar geopende restaurant van Lucas Rive staat op nummer 22. Dit maakt restaurant Lucas Rive de hoogste nieuw binnenkomer.

*Uitschieters*
Pure C uit de stal van Sergio Herman, met chef-kok Syrco Bakker achter de kachel, dendert ondertussen vrolijk door de ranglijst. Vorig jaar op nummer 22 staat het restaurant uit Cadzand-Bad nu op plaats 10.
In de top-100 maakt Librije's Zusje met 17 plekken de grootste sprong absoluut gezien. Het Zwolse restaurant van Jonnie en Thérèse Boer klimt van 76 naar 59. De Librije zakt van 3 naar 4.

*Top-10 2014*
*1* (2) Inter Scaldes
*2* (8) Boreas
*3* (6) De Leest
*4* (3) De Librije
*5* (4) De Zwethheul
*6* (10) Da Vinci
*7* (7) FG Restaurant (voorheen Ivy)
*8* (12) De Lindenhof
*9* (9) La Rive
*10* (23) Pure C
~Tussen haakjes de positie van het restaurant in 2013~

~Door~ "~Frank Lindner~":mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Overig nieuws