Internationalisering centraal tijdens EFFF

26 juli 2010 |
Internationalisering centraal tijdens EFFF<

De 17e editie van de European Fine Food Fair (EFFF), een inspirerende vakbeurs voor gepassioneerde gastronomen, staat in 2011 in het teken van inter-nationalisering door regionalisering. Diverse gastronomische regio’s presenteren zich van maandag 31 januari tot en met woensdag 2 februari aanstaande op de EFFF in het MECC Maastricht. Met authentieke streekproducten, specialiteiten en ambachtelijke bereidingstechnieken laten de deelnemers van de regiopleinen culinaire prestaties uit hun regio zien.

Kloppend hart
Foodinspiration, foodstyling, fooddesign en foodexperience staan hierbij centraal. Het hart van ieder plein wordt gevormd door inspirerende demo’s van (sterren)chefs uit de betreffende regio. Een kloppend hart, want hier zal passie voor gastronomie met trots voor het eigen achterland samenkomen.

Lucht tussen beurzen
Op verzoek van vele exposanten vindt de komende editie van de EFFF niet in week 4, maar in week 5 plaats. Zij vonden een week extra ‘lucht’ tussen de Horecava en de EFFF wenselijk. Na hier als RAI Groep naar gekeken te hebben, is met deze koerswijziging ingestemd. De extra tijd die zo is gecreëerd, kan door de exposanten benut worden om leads op te volgen. Tevens is de verschuiving met een week 'prettiger' kijkend naar de agendering van de Sirha in Lyon.

Ontmoetingsplaats
Ook in 2011 fungeert de EFFF als ontmoetingsplaats voor beslissingsbevoegde topchefs, restaurateurs, patissiers en sommeliers uit de hoogste klassen van de gastronomie. Personen die beslissingsbevoegd zijn op het gebied van food & beverage en tevens werkzaam zijn binnen de topgastronomie worden op persoonlijke titel uitgenodigd en toegelaten tot de EFFF.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Booking.com Coronacrisis
Booking.com ontving een megabedrag van 61 miljoen euro vanuit de NOW-regeling

KLM is met afstand de grootste ontvanger van steun uit de NOW-regeling. De regeling voorziet in het dorbetalen van een deel van het loon door het rijk. De luchtvaartmaatschappij ontving in totaal 301 miljoen euro, zo bleek uit gegevens van het UWV. Binnen onze branche is Booking.com een zeer grote o...

Hotelbouwplannen Opening
Stayokay Maastricht heropent deuren na grondige renovatie

Vandaag heropent Stayokay Maastricht officieel de deuren na een complete renovatie. Het vernieuwde hostel biedt plaats aan gezinnen, individuele reizigers, groepen en zakelijke gasten. Daarnaast wil Stayokay met bar-restaurant The 5th een fijne hotspot aan de Maas bieden om te eten, drinken, relaxen...

Economie Coronacrisis
Rabobank: blijvende omzetdaling door coronacrisis

De lagere omzetten voor bijna alle bedrijfssectoren in Nederland gaan nog zeker een jaar aanhouden. Met name in de horeca, industrie, automotive en delen van de retailsector blijft de omzetdaling groot. Dat blijkt uit de analyse van omzetprognoses voor alle sectoren die Rabobank vandaag heeft gepubl...

Columns Blog
Blog Gijs Hendrikx: opgedroogde tranen

En dan vermindert de sneltreinvaart en staan de voertuigen plots stokstijf stil. Corona heeft toegeslagen en dat heeft tot op de dag van vandaag een enorme impact op de totale horecabranche. We kenden in ons Theaterhotel in Venlo vóór het coronatijdperk alleen maar groei en dat stopt v...

Branded Content Coronacrisis
In jouw hotel voelen gasten en medewerkers zich veilig, toch?

Bij binnenkomst in een hotel bepaalt de gast of hij zich comfortabel en op zijn gemak voelt. Dat gaat allemaal vanzelf en is een gevoelskwestie. Natuurlijk speelt hierbij de receptioniste een belangrijke rol. Een glimlach, een luisterend oor, zakelijk maar toch vriendelijk, het helpt allemaal mee. ...

Economie Coronacrisis
Vooral horecaondernemers maken zich zorgen over voortbestaan onderneming

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: