Interview: Hotel van Dijk

27 november 2013 |
Interview: Hotel van Dijk<

Het is een bijna iconisch, zo niet ontologisch verhaal uit de hotellerie: een vrouw loopt een hotel binnen en... gaat nooit meer weg. Jawel, dat doet denken aan een detectiveroman van Agatha Christie, maar
in ons verhaal loopt alles goed af: de vrouw en de hotelier trouwen, en hun hotel wordt een toonbeeld van gastvrijheid.

De bar is het middelpunt van dit hotelbedrijf; daar staat hotelier Herman Wessels als herbergier par excellence zelf de drankjes te tappen en te schenken. Deze ruimte heeft wel iets van een gelagkamer - niet zo'n vreemde associatie in het oude Hanzestadje Kampen. Aan de bar drinken robuuste kerels een biertje; zij praten met Herman over voetbal. Aan de tafeltjes zitten mensen van wie niet duidelijk is of zij al dan niet hotelgasten zijn. Immers: een deel van het sociale leven in Kampen speelt zich af in dit benedenvertrek én in de ernaast gelegen zaal, waar het ontbijtbuffet, vergaderingen en feestelijke bijeenkomsten elkaar afwisselen.

Hotel van Dijk stamt uit 1964; de ouders van Herman Wessels huurden het vanaf 1991 van de familie Van Dijk. Twee jaar later stapte Herman in het bedrijf; hij werd de baas toen zijn ouders in 2007 met pensioen gingen. Irma was toen al ten tonele verschenen, dus hij stond er niet alleen voor. In 2009 werd het hotel door Herman en Irma gekocht, maar de vertrouwde naam bleef op de gevel staan. "De reputatie van het hotel was dik in orde", vertelt Herman. "Een goede naam moet je nooit veranderen. Tijdens de huurperiode kwam een naamsverandering sowieso 'nicht in Frage', omdat de familie Van Dijk dat niet wilde."

Bovendien: het hotel ligt aan de IJsselkade, in het verlengde van de IJsseldijk, dus de connectie met deze mooie rivier is snel gelegd. Dat Hotel van Dijk veel fietsers en wandelaars trekt, zal - gezien de omgeving - niemand verbazen, en dat zo nu en dan een kano of kajak aanlegt, mag ook niet als verrassend aangemerkt worden. Verder krijgen Herman en Irma veel gasten uit de glas- en tuinbouw over de vloer; een flink aantal Kampense bedrijven behoort tot de categorie vaste klanten. "Dit stadje is aanlokkelijk voor dagjesmensen, maar we hebben toch vooral zakelijke gasten", onthult Irma. "En van alle nationaliteiten; van Cuba tot Libanon tot Japan."

"Lees het volledige interview in dit nummer van Hospitality Management":http://www.hospitality-management.nl/blad/103/

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Weet jij alles over privacywetgeving binnen de hotellerie? Volg de training van de HM Academy

Het zorgvuldig omgaan met persoonlijke gegevens is tegenwoordig voor iedere branche van groot belang, ook voor de hotellerie. Specifiek voor de hotellerie draait veel om het bieden van een goede service aan je gasten, en hieronder valt ook het zorgvuldig omgaan met hun persoonlijke gegevens. Als ...

Hotel Opening
Fattal Hotel Group opent vier nieuwe hotels in Londen

Fattal Hotel Group heeft op 18 maart aangekondigd een huurovereenkomst voor langere tijd te hebben verkregen op vier Grange Hotels in Londen. Hierdoor treedt de groep toe tot de markt van centraal Londen. Het nieuws volgt na de recente acquisitie van het iconische Midland Hotel in Manchester; &eacut...

Achtergronden Internationaal
Hotelgasten werden in het geheim begluurd in dit hotel

Wel 1600 hotelgasten zijn begluurd door mensen die 45 dollar per maand betaalden om in realtime mee te kijken naar wat er op de bewuste hotelkamers van argeloze toeristen in Zuid-Korea gebeurde. In stopcontacten De camera's waren in het geheim geplaatst in de hotelkamers van het hotel. Ze ...

Interview Longread
Ilja Leonard Pfeijffer: "Airbnb moet verboden worden, in de hotellerie schuilt de oplossing"

Ilja Leonard Pfeijffer is de auteur van de besteller-roman ‘Grand Hotel Europa’. Begin deze week werd bekend dat de naam van de schrijver prijkt op de shortlist van de Libris Literatuur Prijs 2019. Dit is de meest belangrijke prijs voor een Nederlandse literaire roman en de winnaar ontva...

Chefs F&B
Roel Oostrum nieuwe executive chef van Blooming in Bergen

Het zaadje werd geplant toen hij als souschef de keuken van Blooming betrad. Nu, jaren later, bloeit er iets heel moois. Vanaf heden is Roel Oostrum de nieuwe executive chef van Blooming in Bergen. Blooming bestaat uit drie unieke locaties: Blooming hotel, Landgoed Het Hof en strandpaviljoen Bloomin...

Hotelbouwplannen
Nog nooit zoveel hotelkamers verbouwd of gebouwd

Nog nooit zijn er zoveel kamers gesignaleerd die verbouwd of gerealiseerd worden binnen de hotellerie. 2018 bijkt het jaar van de grote hotelbouwplannen, zo blijkt uit een inventarisatie van Hotelbouwplannen. In onderstaande afbeeldingen zie je de trends en statistieken. Hotelbouwplannen heeft al...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: