Inzicht in stijging prijzen hotelkamers Düsseldorf dankzij Tour de France

Auteur: Thijs Jacobs
Internationaal 29 juni 2017
Inzicht in stijging prijzen hotelkamers Düsseldorf dankzij Tour de France

De Tour de France is ongetwijfeld de bekendste en belangrijkste wielertour ter wereld. Twee jaar geleden had Utrecht de eer om de start van dit jaarlijkse evenement te verzorgen, maar dit jaar zal de tour Nederland niet meer doorkruisen en er bij Aken slechts rakelings langs fietsen. Hoewel de tourstart dit jaar niet in Nederland plaatsvindt, is deze toch prima bij te wonen. Van 29 juni tot 2 juli 2017 staat Düsseldorf, een kleine drie kwartier rijden vanaf de Nederlandse grens, in het teken van de tourstart van dit jaar.

In Utrecht weten ze als geen ander dat de start van de tour een behoorlijke aanzuigende werking heeft op toeristen en sportliefhebbers. De twee te rijden etappes op 1 en 2 juli zetten Düsseldorf in de spotlight. De Düsseldorfse hotels zitten behoorlijk vol in het tourweekend, ze zijn een stuk duurder dan anders en trekt een veel internationaler publiek aan.

Nederlanders

De Nederlander is een veel geziene bezoeker in Düsseldorf vooral rond Kerst. Met de tourstart is dat niet anders. Na de Duitsers zelf zijn Nederlanders de grootste groep bezoekers van de Grand Depart. Na de Nederlanders zijn de Britten, Amerikanen en de Belgen die naar Düsseldorf reizen.

Nr.

Land

01

Duitsland

02

Nederland

03

Verenigd Koninkrijk

04

Verenigde Staten

05

België

Meest bezoekende nationaliteiten

Naast deze landen zijn er natuurlijk veel meer nationaliteiten met een behoorlijke interesse in de wielersport. Het zijn juist de reizigers uit deze landen die normaal niet in groten getale in Düsseldorf te vinden zijn, maar wiens reisinteresse vanwege de Grand Depart procentueel gezien het meeste toeneemt.

Nr.

Land

01

Oostenrijk

02

Frankrijk

03

België

04

Denemarken

05

Italië

Stijging hotelprijzen

Vanwege de Grand Depart zijn de hotels in Düsseldorf een stuk voller dan normaal en dat heeft een prijsstijging tot gevolg. Vergeleken met de week voor en na het evenement stegen de hotelprijzen voor zaterdagnacht van de gebruikelijke €106 naar gemiddeld €235 per kamer per nacht. Dat is een stijging van 122%. Veel hotels overschatten echter het animo voor dergelijke evenementen en drijven prijzen te hoog op. Deze zakken vlak voor het evenement weer omdat er in sommige hotels veel niet geboekte kamers overblijven. Dit betekent dat ondanks het evenement er hotels zijn die kamers aanbieden voor prijzen onder de €100. Zoeken loont zich dus in dit geval.

Datum

Prijs normaal

Prijs Grand Depart

Stijging

Donderdag 29 juni

€113

€162

44%

Vrijdag 30 juni

€103

€218

112%

Zaterdag 01 juli

€106

€235

122%

Zondag 02 juli

€95

€116

23%

Hotelaanbod dalingen vanwege de Grand Depart

Door Grand Depart zitten de Düsseldorfse hotels erg vol. Het aantal hotels dat online momenteel nog kamers aanbiedt voor zaterdagavond ligt 57% lager dan normaal. Voor vrijdagavond is het aanbod gezakt met 35%.

Datum

Daling aanbod

Donderdag 29 juni

-12%

Vrijdag 30 juni

-35%

Zaterdag 01 juli

-57%

 

 

Overig nieuws