Italiaanse salade met champignons

Auteur: Jorien Slager
1 januari 2016
Italiaanse salade met champignons

Ingrediënten (2 porties)

3 eetlepels witte wijn
1-2 laurierblaadjes
1/2 theelepel zwarte peperkorrels
stukje citroenschil
225 gram kleine witte champignons
50 gram sperziebonen
70 gram salami
gemengde sla of frisée

Bereiding

Breng de wijn met water, laurierblaadjes, peperkorrels en citroenschil aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes koken en dan iets afkoelen. Zeef de marinade. Veeg de champignons schoon, schep ze door de marinade en laat het (af en toe omscheppen) circa 1 uur afgedekt in de koelkast staan. Kook de sperziebonen 8-10 minuten. Spoel af onder koud water en laat uitlekken. Leg in dunne plakjes gesneden salami en de sperzieboontjes met de sla op twee borden en leg er de gemarineerde champignons op.

Overig nieuws