Jan Hein Simons exit bij NH Hoteles

6 mei 2013
Jan Hein Simons exit bij NH Hoteles

Na 21 jaar bij NH Hoteles heeft Jan Hein Simons, Managing Director van de Business Unit Benelux, UK, Frankrijk & Afrika, besloten het bedrijf te verlaten om een nieuwe uitdaging in
zijn carrière aan te gaan. Per heden neemt Maarten Markus, Managing Director van de Business Unit Centraal Europa, tevens de verantwoordelijkheid van de Business Unit Benelux, UK, Frankrijk & Afrika op zich. Markus krijgt hiermee de leiding over 130 hotels in 15 landen.

*Vervolgstap, maar welke?*
In een telefonische reactie laat een woordvoerder van NH Hoteles weten dat er nog niets naar buiten kan worden gebracht omtrent de nieuwe stap in de carrière van Simons. Maarten Markus zal de taken en het beleid van Simons voortzetten. Over eventuele nieuwe doelstellingen en speerpunten die Markus van het hotelbedrijf meekrijgt, is op het moment van het nieuws nog niets bekend.

*Sleutelposities*
In de afgelopen 21 jaar heeft Jan Hein Simons een bijzondere bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van NH Hoteles (Golden Tulip-NH). Gedurende deze jaren speelde hij onder meer een cruciale rol in het integratieproces van de Nederlandse hotelketen Golden Tulip – Krasnapolsky in 2000, als Integration Officer. Twee jaar later gaf hij als Director of Operations & Marketing leiding aan de integratie van de Duitse hotelketen Astron. Vervolgens leidde hij als Managing Director de voormalige Business Unit Duitsland & Polen. Jan Hein heeft tevens een sleutelpositie vervuld bij de lancering van nhow Berlijn evenals het aankomende nhow Rotterdam.


~Maarten Markus was de managing director Centraal Europa bij NH Hoteles en krijgt nu ook de hotels in Benelux, UK, Frankrijk & Afrika onder zijn hoede~

*Geen onbekende*
Maarten Markus begon in 1999 zijn loopbaan bij NH Hoteles in Nederland. Als General Manager leidde hij NH Zandvoort, waarna hij van 2004 tot 2009 de rol van Regional Manager vervulde. Vervolgens vertegenwoordigde hij als Director of Operations de Business Unit Benelux, UK, Frankrijk & Afrika. Sinds 2010 heeft Markus de leiding over Centraal Europa, met 76 hotels in negen landen – Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Polen, Tsjechië, Hongarije, Slowakije, Roemenië en in New York.

~Frank Lindner~

Overig nieuws