Japanse uientempura met sesamdip

Auteur: Jorien Slager
1 januari 2016
Japanse uientempura met sesamdip

Ingrediënten:

1 witte ui
1 gele ui
2 lente-uitjes
1 eiwit
2 1/2 dl ijswater
125 g bloem 
zout
peper
olie voor frituren
2 eetlepels Japanse sojasaus
2 eetlepels sherry
1/2 eetlepel witte basterdsuiker
2 theelepels sesamolie

Bereiding

Pel de uien. Snij de witte ui in schijven van 1 cm dik en haal de ringen los. Snij de gele ui in kwarten en haal de rokken los. Snij van de lente-ui de wortelaanzet en de groene delen eraf. Haal de bladeren één voor één als lange linten los en leg een grove knoop in de linten. Klop in een kom het eiwit los met het water. Strooi de bloem erbij en roer het met een vork door. Voeg zout en peper toe. Verhit een laag olie in een wok. Doe een laagje bloem in een bord. Haal telkens wat ui eerst door de bloem, dan door het beslag en frituur het in de hete olie rondom in ca. 3 minuten goudbruin. Doe de sojasaus, sherry en suiker in een kom. Klop er de sesamolie door voor de sesamdip.

Overig nieuws