KHN en HMSM verstevigen banden

5 februari 2012 |
KHN en HMSM verstevigen banden<

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en de Hotel Management School Maastricht (HMSM) gaande komende jaren intensief samenwerken. In samenspraak met KHN gaat de hotelschool een aantal tools ontwikkelen die de slaagkans voor
horecaondernemers moeten versterken. Dit samenwerkingsinitiatief wordt uitgewerkt door lector ‘Innovatief ondernemen’ Jimme Keizer samen met docenten en studenten van de specialisatie ‘Entrepreneurship’ aan de HMSM.

KHN en HMSM hebben eerder met elkaar samengewerkt. In het kader van afstudeerprojecten is onlangs het onderzoek naar de kansen van 'Alleen uit eten' door de HMSM gepresenteerd. Dit onderzoek in opdracht van KHN en op initiatief van Resto VanHarte brengt de kansen voor horecaondernemers in kaart door meer in te spelen op de enorme groep van alleenstaanden in Nederland.

De HMSM start binnenkort met de uitvoering van een tweetal nieuwe onderzoeken. De een gaat over het analyseren van best practices van starters in de gastvrijheidsbranche. Met de opgedane kennis wil KHN startende ondernemers nog beter adviseren en begeleiden. Een ander onderzoek richt zich op de haalbaarheid van een online platform waar de vraag van ondernemers en het aanbod van horecatoeleveranciers op een vernieuwende manier samenkomt.

Op de foto: Lodewijk van der Grinten (directeur KHN) en Ad Smits (directeur HMSM) bekrachtigen de samenwerking

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Booking.com Coronacrisis
Booking.com ontving een megabedrag van 61 miljoen euro vanuit de NOW-regeling

KLM is met afstand de grootste ontvanger van steun uit de NOW-regeling. De regeling voorziet in het dorbetalen van een deel van het loon door het rijk. De luchtvaartmaatschappij ontving in totaal 301 miljoen euro, zo bleek uit gegevens van het UWV. Binnen onze branche is Booking.com een zeer grote o...

Hotelbouwplannen Opening
Stayokay Maastricht heropent deuren na grondige renovatie

Vandaag heropent Stayokay Maastricht officieel de deuren na een complete renovatie. Het vernieuwde hostel biedt plaats aan gezinnen, individuele reizigers, groepen en zakelijke gasten. Daarnaast wil Stayokay met bar-restaurant The 5th een fijne hotspot aan de Maas bieden om te eten, drinken, relaxen...

Economie Coronacrisis
Rabobank: blijvende omzetdaling door coronacrisis

De lagere omzetten voor bijna alle bedrijfssectoren in Nederland gaan nog zeker een jaar aanhouden. Met name in de horeca, industrie, automotive en delen van de retailsector blijft de omzetdaling groot. Dat blijkt uit de analyse van omzetprognoses voor alle sectoren die Rabobank vandaag heeft gepubl...

Columns Blog
Blog Gijs Hendrikx: opgedroogde tranen

En dan vermindert de sneltreinvaart en staan de voertuigen plots stokstijf stil. Corona heeft toegeslagen en dat heeft tot op de dag van vandaag een enorme impact op de totale horecabranche. We kenden in ons Theaterhotel in Venlo vóór het coronatijdperk alleen maar groei en dat stopt v...

Branded Content Coronacrisis
In jouw hotel voelen gasten en medewerkers zich veilig, toch?

Bij binnenkomst in een hotel bepaalt de gast of hij zich comfortabel en op zijn gemak voelt. Dat gaat allemaal vanzelf en is een gevoelskwestie. Natuurlijk speelt hierbij de receptioniste een belangrijke rol. Een glimlach, een luisterend oor, zakelijk maar toch vriendelijk, het helpt allemaal mee. ...

Economie Coronacrisis
Vooral horecaondernemers maken zich zorgen over voortbestaan onderneming

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: