Kleine dip in Amerikaanse hotelmarkt

Auteur: David Bakker
Internationaal 1 oktober 2021
Kleine dip in Amerikaanse hotelmarkt

Met het einde van de zomerreisgolf is de geschatte bruto-exploitatiewinst voor de Amerikaanse hotels lager uitgevallen dan de vorige maand, volgens de maandelijkse publicatie van de P&L-gegevens van STR voor augustus 2021.    

De GOP van augustus was lager, zowel per beschikbare kamer als geïndexeerd naar de vergelijkbare maand van 2019. De geschatte GOP was 111% van het niveau van 2019 in juli, maar slechts 94% in augustus. De enige belangrijke rentabiliteitsmaatstaf die van maand tot maand steeg, was arbeid per beschikbare kamer. 

GOPPAR: US$49,31 
TRevPAR: US$146,22
EBITDA PAR: US$32.13 
LPAR (Arbeidskosten): US$47.99

"Lagere winstgevendheidsniveaus waren niet verrassend gezien de lagere top-line prestaties die we voor de maand rapporteerden," zei Raquel Ortiz, STR's assistent-directeur financiële prestaties. "Er was een daling in het percentage van de Amerikaanse hotels die break-even draaien op zowel een GOP- als een netto-inkomstenbasis, en de arbeidskosten stegen zelfs met een verzwakte vraag. Een bemoedigend teken kwam in de grote markten, met verbeterde TrevPAR en GOPPAR indexen als gevolg van hogere gerealiseerde bezettingsgraden, maar uiteraard hebben deze markten de langste weg te gaan."

"Juli was waarschijnlijk de rentabiliteitspiek voor dit deel van de herstelcyclus, maar de P&L-gegevens van september zullen heel interessant zijn, gezien de stijging van de groepsvraag die we de laatste weken hebben gezien. F&B-inkomsten, met name in de cateringafdelingen, zijn ongelooflijk laag geweest vanwege het lage volume aan evenementen in hotels."

Overig nieuws