Kleurrijke couscoussalade

1 januari 2016 | Jorien Slager

Ingrediënten (2-3 personen)

125 gram snelkook couscous
2 lente-uitjes of sjalotjes
10 takjes verse koriander
1/2 ananas (of uit een blikje)
1/2-1 eetlepel red curry pasta (uit een potje)
olijfolie
1/2 rode paprika
75 gram cashewnoten

Bereiding

Wel de couscous volgens de aanwijzing op de verpakking.
Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in ringetjes of snipper de sjalotjes. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in dunne reepjes. Hak de koriander fijn. Hak de cashewnoten grof. Schil de ananas dik, verwijder de harde kern en snijd het vruchtvlees klein.
Verwarm 1 eetlepel olijfolie zachtjes op een laag vuur in een koekenpan. Bak de lente-ui zachtjes 1 minuut in de olie en meng er de red curry pasta door. Fruit ca. 1 minuut. 
Meng alle ingrediënten goed door elkaar. U kunt de salade direct lauwwarm serveren of een uur laten staan en dan koud serveren.

Serveertip: vul een kommetje met de helft van de salade. Druk het aan met de bolle kant van een lepel en stort het op een bordje zodat een mooi gevormd bergje couscoussalade ontstaat. Doe hetzelfde op een tweede bordje. Schep de rest van de salade eromheen.

Tip: vervang de ananas of een gedeelte door stukjes ontvelde sinaasappel. Serveer eventueel met stukken brood.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Economie
Nederlandse economie krimpt historisch met 8,5 procent

Volgens de eerste berekening van het CBS, op basis van nu beschikbare gegevens, is het bruto binnenlands product (bbp) in het tweede kwartaal van 2020 met 8,5 procent gedaald ten opzichte van een kwartaal eerder. Een dergelijke krimp is niet eerder door het CBS gemeten. De daling van het bbp in h...

Coronacrisis
CEO van Generator Hostels reageert op de quarantaineregels van het VK na verblijf in Nederland

Nederland is voor veel landen roodgekleurd, wanneer het corona betreft. Het aantal besmettingen per 100.000 inwoners is immers behoorlijk opgelopen in ons land, waardoor ons land een risicogebied is en enkel essentiële reizen door Britten naar ons land worden aangeraden. Britten die terugkeren ...

Economie Toerisme
Onderzoek: coronacrisis treft hotelindustrie zwaarder dan platforms zoals Airbnb

Op het hoogtepunt van de zomervakantie overtreffen de 'short-term rentals' op platforms zoals Airbnb de prestaties van de hotelmarkt. Deze platforms presteerden over het algemeen duidelijk beter dan vergelijkbare kwaliteitshotelconcurrenten, volgens een STR- en AirDNA-studie van 15 stedelijk...

Toerisme Coronacrisis
Nederlandse reizigers veranderen reisgedrag na corona: kleinere accommodaties en later boeken

Met het coronavirus in ons midden verandert ook ons reisgedrag. We kiezen voor kleinere accommodaties, stappen eerder in de auto dan het vliegtuig en kiezen massaal voor last minutes. Dat blijkt uit onderzoek van de VakantieDiscounter. Kleinschalige accommodaties worden populairder Van de 1....

Opening Utrecht
Nieuwste horecalocatie van Utrecht geopend

Drukke dagen in de keuken, nieuwe soepproevers en een volgeboekt hotel: de opening van Utrechts eerste soepbar Soep-er, én van de negen sfeervolle kamers van het bovengelegen logement Petit Beijers is een feit. Op zondag 12 juli openden horecaondernemers Janine en Tom hun deuren aan Vismarkt ...

Personalia
Hotelier Martin Lindelauf gaat met pensioen

Na ruim vierendertig jaar gaat Martin Lindelauf met pensioen. Een pensioen dat welverdiend is, maar velen vinden het toch jammer om hem te zien gaan. Collega, zakenpartner, leermeester of hoe je hem ook zou willen noemen, de man met het jaloersmakende cv gaat er definitief mee stoppen. Martin&rs...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: