Kokmeijer geeft culinaire workshop

7 juli 2012 |
Kokmeijer geeft culinaire workshop

SVH Meesterkok Onno Kokmeijer gaf onlangs een culinaire workshop aan leerlingen van ROC Flevoland en vmbo-school Melanchthon Berkroden. De workshop was in Hotel Okura in Amsterdam.

Veel indrukken
Kokmeijer wilde dat de jongeren veel indrukken zouden opdoen. De groep maakte kennis met producten als zeekraal, opperdoezers en asperges. De mbo-leerlingen leerde over de vele culinaire toepassingen bij ieder deel van het lam. Het overige deel van het dagprogramma werd verzorgd door SVH Wijnmeester Noël Vanwittenbergh en delicatessen groothandel Vanilla Venture. Zij gaven workshops over (respectievelijk) wijn en specerijen.

De winnaars
SVH bezoekt ieder schooljaar (v)mbo-scholen met de Horeca Roadshow. In deze Roadshow zit een competitie element. Vmbo’ers doen een kennistest en mbo’ers maken een carrière- piramide met elementen die belangrijk zijn om te slagen in de horeca. 25 (v)mbo’ers wisten zich te onderscheiden bij de SVH Horeca Roadshow wonnen de workshop.

Horeca is hot
Kokmeijer vindt de Roadshow een goed initiatief. Horeca is momenteel hot en de instroom voor horecaopleidingen is fantastisch. Maar de voortijdige uitstroom is ook hoog. Jongeren moeten zo vroeg mogelijk indrukken krijgen van horecawerk, om een overtuigde keuze te kunnen maken", aldus de Meesterkok.

Op de foto: Onno Kokmeijer geeft uitleg aan de studenten

Myrtille Vromans

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Opening Den Haag
Park Centraal opent in cultureel centrum van Den Haag

Hospitalitygroep Sircle Collection heeft het 160 jaar oude pand van Park Hotel Den Haag, voorzien van een grondige restyling waarmee het interieur en de identiteit opnieuw zijn vormgegeven tot Park Centraal Den Haag. De renovatie en rebranding van het hotel brengen het culturele erfgoed en bewaarde ...

Columns
Column Jantiene Berg: Mijn hele hebben en houwen op tafel

Het is nu vijf maanden geleden dat mijn compagnon en ik de sleutel van ons urban boutique hotel in Rotterdam inleverden bij de curator. Per direct geen zeggenschap meer, maar nog wel een hoop verplichtingen richting de curator. Een eenzaam proces zonder echt afscheid van je gasten en medewerkers te ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig gemiddeld 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies, dus een gemiddelde. Dit meldt de NOS op basis van verklaringen van Haagse ingewijden. De maatregel zal deel uitma ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Ook in hotels geen alcohol meer na 20.00 uur

In bars en restaurants van hotels mag vanaf vanavond 20.00 uur geen alcohol meer worden geserveerd. Ook niet via roomservice. Hiermee trekt het kabinet de lijn met het verbod op de verkoop van alcohol in winkels tussen 20.00 en 07.00 uur door. In winkels is dat sinds vorige week woensdag niet meer t ...

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Interview Longread
Martin Lindelauf met pensioen: een interview in 41 vragen, deel 4

Na 41 dienstjaren houdt Martin Lindelauf (61) het voor gezien. Hij laat de hotellerie achter zich. In 41 vragen portretteert Hospitality Management de gedreven hotelier. Dit is deel 4 uit de reeks, die uit vier delen bestaat. Let je extra op de kwaliteit van de bouw van een hotel? ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: