Leonardo Hotels groeit door in België

Auteur: Redactie
Internationaal 17 december 2021
Leonardo Hotels groeit door in België

Fattal Hotel Group is een van de snelstgroeiende hospitality-ondernemingen in Europa. Op het Europese vasteland exploiteert de groep onder de vlag van Leonardo Hotels. In 2018 heeft de groep in Nederland al het bekende Apollo Hotels overgenomen. Leonardo Hotels breidt zich nu ook in België, verder uit door het The Plaza Hotel Antwerpen toe te voegen aan het portfolio. Begin 2022 zal de naam officieel wijzigen naar Leonardo Hotel Antwerp The Plaza.

Ondanks de gevolgen die de reissector en de hospitality branche door COVID-19 ondergaat, besloot Alexander Kluit, Managing Director Leonardo Hotels Benelux, om de koers alsnog voort te zetten. In de tweede helft van 2021 zijn er vijf Apollo Hotels in Nederland getransformeerd tot een Leonardo Hotel. Naast de strategische re-branding is er in de afgelopen jaren ook door geïnvesteerd in de hotels. Het Leonardo Hotel Antwerpen aan de Keyserlei is volledig gerenoveerd, het Leonardo Royal Hotel Den Haag Promenade ondergaat momenteel een renovatie van de begane grond en er liggen plannen klaar om Breda en Utrecht uit te breiden en te renoveren. De overname van The Plaza Hotel Antwerpen kan daar nu aan worden toegevoegd. “Ondanks de zware impact door de covid pandemie geloven wij erin dat we moeten blijven investeren om zo sterker uit deze crisis te komen en onze gasten nog beter van dienst te kunnen zijn” aldus Kluit. “Onze strategie is te groeien in steden met hotels in het 3 en 4 sterren segment gelegen op unieke locaties. Wij zijn dan ook trots op de uitbreiding met nog een prachtig hotel in Antwerpen.”

Fattal Hotel Group brengt met Leonardo Hotels internationale allure naar België. Voor The Plaza Hotel Antwerpen is een passende rebranding, inrichting en uniek concept gezocht. Begin 2022 zal de naam wijzigen naar Leonardo Hotel Antwerp The Plaza. Daarbij worden de lobby en de benedenverdieping gerenoveerd tot inspirerende ruimte die overeenkomt met de hoge standaard die zij hun gasten willen bieden. Het hotel wordt geleid door General Manager Mhammad Hach-Abdeselam, tevens verantwoordelijk voor het Leonardo Hotel Antwerpen. Abdeselam zal zich de komende maanden vooral inzetten om de geplande verbouwing in goede banen te leiden. Voor het ontwerp hiervan is gekozen voor Neudahm Hotel Interior Design uit Wuppertal. Andreas Neudahm heeft al vele Leonardo Hotels ontworpen. De officiële opening van het Leonardo Hotel Antwerp The Plaza zal medio volgend jaar feestelijk gevierd worden.

Over Leonardo Hotel Antwerp The Plaza

Gelegen naast het stadspark van Antwerpen en op loopafstand van het centrum biedt het viersterrenhotel haar gasten recent gerenoveerde kamers tot wel 68m2. In de tuin kunnen gasten genieten van het ontbijt of een drankje na een dagje shoppen in de stad. Een gezellige bar en een lounge die aanvoelt als een huiskamer geven gasten het gevoel van thuiskomen. De boardroom geeft gasten de mogelijkheid een zakelijke bijeenkomst te houden tot 20 personen.

Over Leonardo Hotels

In Europa wordt Fattal Hotel Group vertegenwoordigd door Leonardo Hotels. De portfolio van Leonardo Hotels bestaat uit: Leonardo Hotels, Leonardo Royal Hotels, Leonardo Boutique Hotels, NYX Hotels by Leonardo Hotels en de overgenomen ketens Jurys Inn (Verenigd Koninkrijk en Ierland) en Apollo Hotels (Nederland). 

Over Fattal Hotel Groep

Fattal Hotel Group is een van de snelst groeiende hospitality bedrijven uit Israël. In 1998 werd de Fattal Hotel Group opgericht door David Fattal. David ontdekte zijn passie voor hotels in zijn studententijd en nu leidt hij een internationaal beursgenoteerd bedrijf. Inmiddels heeft het horecabedrijf 221 hotels in 19 landen in Israël en Europa.

Overig nieuws