Hotelstudenten winnen amusewedstrijd

18 oktober 2010
Hotelstudenten winnen amusewedstrijd

Tijdens de Nationale Amuse Wedstrijd in Noordwijk maakten drie studenten (18 jaar) van de Hotelschool Venlo van Gilde Opleidingen onlangs het mooiste en lekkerste kleine gerechtje in combinatie met een passende wijn. Dat Limburg een Bourgondische provincie is werd wederom bewezen. De winnaars kwamen uit de Noord-Limburse plaatsen Reuver, Baarlo en Tegelen.

*Tweehonderd amuses maken*
De wedstrijd werd gehouden in Hotel Huis Ter Duin in Noordwijk. Diverse horecaopleidingen uit heel Nederland deden mee. Het evenement was groots opgezet: deelnemers moesten hun amuse voor tweehonderd mensen bereiden.

*Beste combinatie*
Uiteindelijk ging Noord-Limburg er met de prijzen vandoor. Kelly Hermans uit Reuver en Rene Hilkens uit Baarlo van Gilde Opleidingen maakten de amuse ‘Buik-spek-koek’: een crunch van pinda en kroepoek, en een taartje van zoetzure groenten en kokoscrème. Gastvrouw-in-opleiding Whitney Vankan uit Tegelen selecteerde een bijpassende wijn: een Viu Manent Secreto Viognier. Deze combinatie sprong er het beste uit van allemaal, volgens de jury met onder anderen Cees Helder en Erik van Loo.


~Frank Lindner~

Overig nieuws