Livemuziek vanaf het dak van Golden Tulip Hotel Central

Auteur: Thijs Jacobs
Toerisme Corona 27 mei 2020
Livemuziek vanaf het dak van Golden Tulip Hotel Central

Op bijzondere plekken gebeuren bijzondere dingen, zo luidt het creatieve plan voor de Bossche zomer 2020. Vorige week woensdag 20 mei vond de aftrap van de 'Bossche Zomer' plaats in Golden Tulip Hotel Central. Een zomer waarin festivals niet mogelijk zijn, maar waarin wel plaats is voor kleinschalige culturele initiatieven, op veilige afstand van elkaar.

Karin Rademaker, directeur van Golden Tulip Hotel Central, is met een creatieve oplossing gekomen voor deze culturele initiatieven; het dak van de keuken is omgetoverd tot podium voor een serie muziekconcerten, waar hotelgasten, op veilige afstand van elkaar, met een speciaal arrangement van kunnen genieten deze zomer. Komend pinksterweekend vinden de eerste concerten al plaats die je kunt bijwonen door hier te klikken.

Bossche Zomer 2020     

Met dit concept faciliteert de Cultuurstad van het Zuiden korte en unieke ontmoetingen tussen inwoners en ondernemers. “Mensen veilig in en rond de stad laten bewegen is mogelijk, we moeten daarin alleen omdenken, de binnenstad groter maken en zorgen voor spreiding is het devies”, aldus Rademaker. De gasten moeten in het hotel de mogelijkheid hebben om even bij te tanken en dat kan natuurlijk het allerbeste met muziek. De hele zomer kunnen gasten van Golden Tulip Hotel Central genieten van verschillende concerten.

Mogelijkheden te over: Zo is er speciaal voor de Bossche zomer, de Bossche Zomer Special (€240,- voor 2 personen) waar je van een luxe driegangen diner met asperges en een uniek Jazz concert kunt genieten vanuit je vernieuwde hotelkamer inclusief flesje wijn en borrelplank. Daarnaast zijn er nog andere arrangementen. Met het arrangement Natuurlijk ’s-Hertogenbosch, in samenwerking met de Hertogboeren, fiets je door het mooie Brabant, geniet je ’s avonds van een heerlijk diner met asperges van het Brabantse land en kun je even heerlijk “bijtanken” en tot rust komen.

De deuren gaan weer open       

Brasserie Cé kan vanaf 1 juni de draad weer helemaal oppakken. Hotel Central zal een aantal gasten met Pinksteren, tijdens Jazz in Duketown, ontvangen. Het hotel is opengebleven maar heeft de afgelopen maanden gebruikt om alles goed onder handen te nemen en te werken aan een complete vernieuwing. Zo zijn 45 hotelkamers al voorzien van voor iedere kamer speciaal ontworpen behang door architect Feran Thomassen en hebben een volledig nieuwe badkamer met inloopdouche gekregen. Niet alleen het hotel maar ook Brasserie Cé is onder handen genomen tijdens de verplichte sluiting. Met een zodanig aangepaste airconditioning draait deze nu op 100% buitenlucht in Brasserie Cé, waardoor de gasten nu kunnen genieten van een extra frisse lunch en diner. Daarnaast kan iedereen vanaf 1 juni komen proeven van de vernieuwde menukaart. 

Overig nieuws