Marcel van Aelst ontvangt hoge onderscheiding

11 december 2015
Marcel van Aelst ontvangt hoge onderscheiding

Marcel van Aelst, president en vice-voorzitter van de Raad van Bestuur van Hotel Okura, heeft vandaag de hoogste civiele
onderscheiding in Japan ontvangen.

~Foto van links naar rechts: Dhr. Marcel van Aelst, president en vice voorzitter van de Raad van Bestuur van Hotel Okura Co. Ltd Japan, Dhr. Masaru Tsuji, ambassadeur van Japan, Mw. Sonja Boom-van Aelst, dochter van Marcel van Aelst en Mw. Tsuri, vrouw van de ambassadeur~

*Orde van de Rijzende Zon*
Van Aelst is, in naam van Zijne Majesteit de Keizer van Japan, onderscheiden in de Orde van de Rijzende Zon, Gouden Stralen met Cravatte. Van Aelst ontving de decoratie uit handen van de Japanse ambassadeur in Nederland, Dhr. Masaru Tsuji. Van Aelst wordt geprezen om zijn uitzonderlijke bijdrage aan de bevordering van de onderlinge verstandhouding en de culturele en economische relaties tussen Japan en Nederland. "Ik ben zeer vereerd met deze prachtige onderscheiding. Het is uiterst bijzonder om als niet-Japanner een dergelijke hoge onderscheiding te mogen ontvangen. Een buitengewoon trots moment", aldus de hotelier.

*Pioniersrol*
Eerder dit jaar is Van Aelst eveneens benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontving de onderscheiding uit handen van burgemeester Eberhard van der Laan. Uit de verdiensten van Van Aelst blijkt een grote betrokkenheid voor de hospitalitybranche wat zich uit in verschillende bestuurlijke functies. Daarnaast werd hij geprezen voor zijn pionierssrol op het gebied van gastvrijheid en gastronomie.

*Toekomstplannen*
Eind van dit jaar zal Van Aelst aftreden als president en statutair directeur van Hotel Okura Amsterdam. Zich geheel terugtrekken doet hij echter niet. Van Aelst blijft actief als vice voorzitter van de Raad van Bestuur van Hotel Okura Co. Ltd Japan, de houdstermaatschappij van de internationale Okura groep en als president en representative director van Okura-Nikko Hotel Management Co. Ltd. Daarnaast blijft hij als commissaris betrokken bij Hotel Okura Amsterdam.

~Christel Tuin~

Overig nieuws