Meer hotelboekingen rondom kerst

19 december 2012
Meer hotelboekingen rondom kerst

Weekendjeweg.nl ziet een piek in de hotelboekingen op 21 en 22 december en na de feestdagen op 27 december. Vergeleken met de kerstvakantie in 2011, zijn er dit jaar 20 procent meer boekingen gemaakt.

*Jaarwisseling andere stad*
Vreemd genoeg worden de scherpe aanbiedingen tijdens de kerstdagen niet benut en laat men hier buitenkansjes liggen. De jaarwisseling wordt wel maar al te graag in een andere stad gevierd, want in de tweede week van de kerstvakantie zijn de meeste hotelboekingen voor Oud en Nieuw bestemd. Dit jaar vallen de kerstdagen op dinsdag en woensdag en dat is voor velen een reden om er in het weekend ervoor nog even tussenuit te gaan.

*Maastricht populair*
Antwerpen is de meest gekozen hotelbestemming voor zowel de kerstdagen als de jaarwisseling. Op de tweede plek komt Maastricht voor kerst en Brussel voor Oud en Nieuw. Weekendjeweg.nl woordvoerder Ed Trentelman: "Deze bestemmingen trekken alles uit de kast om van de decembermaand een groot feest te maken. Er worden grootse evenementen opgezet met kerstmarkten, vuurwerkshows, ijsbanen, kermisattracties en optredens. Daar komt bij dat deze steden op 1,5 à 2 uur rijden liggen vanaf Utrecht en ook nog gemakkelijk te bereiken zijn met de trein."

~Myrtille Vromans~

Overig nieuws