Meer hotels voor Amsterdamse Zuidas

30 september 2013
Meer hotels voor Amsterdamse Zuidas

De Amsterdamse kantoorlocatie Zuidas is populair. Dit in tegenstelling tot menig andere kantoorlocaties in Nederland. Ook voor nog meer hotels is het gebied geschikt. Dat berichten
de gemeentelijke Dienst Zuidas en Jones Lang LaSalle. De vastgoedexpert stelt jaarlijks tweemaal in opdracht van de overheid de Zuidas Kantorenmonitor op.

*Outperformer*
In de eerste zes maanden van 2013 is er in Nederland voor circa 388.000 m² kantoorruimte opgenomen door gebruikers. Dit is het laagste opnamevolume van de afgelopen tien jaar gedurende dezelfde periode. De Amsterdamse kantoorlocatie Zuidas is de enige locatie die sterk afwijkt van dit beeld. Het opnamevolume op de Amsterdamse Zuidas bedroeg in de eerste zes maanden van 2013 circa 18.300 m², dit is ruim boven het vijfjarig gemiddelde van 11.600 m² gedurende dezelfde periode.

*Investeerders*
De interesse van buitenlandse beleggers voor de Zuidas blijft groot. Zo vonden er in het eerste half jaar van 2013 twee grote beleggingstransacties plaats. Het Duitse Union Investment kocht het nog te bouwen hoofdkantoor van Akzo Nobel voor circa € 82 miljoen en het in Luxemburg gevestigde Victory Advisors kocht kantoorgebouw Atruim aan de Strawinskylaan voor naar verluidt bijna € 100 miljoen.

*Meer hotels*
Klaas de Boer, Directeur van Dienst Zuidas: “De grote verschillen tussen de marktdynamiek op de Amsterdamse Zuidas en die in de rest van Nederland bevestigt ook nu weer de sterke concurrentiepositie van de Zuidas. Het lage leegstandspercentage zorgt zelfs voor een nieuwe uitdaging want grote kantoorvloeren voor nieuwe kantoorgebruikers zijn hier schaars. Maar dat is natuurlijk ook een kans voor ontwikkelaars en beleggers want het is één van de weinige kantoorlocaties in Nederland waar behoefte is naar nieuwbouw. De Zuidas zal daarom blijven groeien, niet alleen met kantoren, maar ook met woningen en hotels.”

~Door~ "~Frank Lindner~":mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Overig nieuws