Motel One opent nieuw hotel in Wenen

20 november 2014
Motel One opent nieuw hotel in Wenen

De achtste hotelopening van Motel One in 2014 is een feit met Motel One Wien-Staatsoper in Wenen. Het is het eerste low budget
designhotel in het eerste district van Wenen. De Oostenrijkse hoofdstad telde al twee vestigingen in Prater en nabij het Westbahnhof, maar breidt uit met een hotel middenin het centrum om de hoek van de beroemde Weense Staatsopera. In totaal heeft de Duitse budget designhotelketen Motel One nu 54 vestigingen in Duitsland, Oostenrijk, het Verenigd Koninkrijk en België.

*Locatie*
Motel One Wien-Staatsoper ligt midden op de Elisabethstraße, op steenworp afstand van de beroemde Staatsopera. Ook de Karlsplatz, Naschmarkt, de Hofburg en de Stephansdom zijn in een paar minuten te bereiken. De Motel One-vestiging is gevestigd in een historisch gebouw daterend uit het eind van de 19e eeuw. Het pand is geheel gerenoveerd, maar met behoud van de oorspronkelijke charme.

*Inrichting*
In de One Lounge wordt volledig ingehaakt op de locatie: de Weense Staatsopera staat centraal. De ruimte is ingericht met fluweel beklede turquoise Egg Chairs en lampen in de vorm van tutu’s. Impressies van balletvoorstellingen en concerten worden gegeven op de LED-schermen achter de bar. Het ontbijt nuttig je op een van de klassieke Thonet-stoelen, in Weense koffiehuisstijl. Het klassieke thema wordt voortgezet in de kamer, waar de nadruk op de oude monarchie wordt gelegd. Zo zijn alle bedden voorzien van een gestoffeerd hoofdeinde, en zijn de gordijnen en kussens gemaakt van een fluwelen stof. Ook beschikt Motel One Wien-Staatsoper over een Outoor Lounge. Het hotel telt 400 kamers met prijzen vanaf €69,00 per nacht. Ontbijten kan voor €7,50 per persoon.

"*Meer lezen over Motel One? Klik hier!*":http://www.hospitality-management.nl/?q=motel+one&x=zoeken

~Christel Tuin~

Overig nieuws