Nederland 8e internatinale congresbestemming

17 mei 2016
Nederland 8e internatinale congresbestemming

Nederland is een plaats gestegen op de jaarlijkse ranglijst van The International Congress and Convention Association (ICCA). Met 333
congressen in 2015 staat Nederland op een gedeelde achtste plaats, samen met China. In 2014 stond Nederland met 307 internationale congressen op de negende plek.

~Foto: Noordwijk is een belangrijke congresbestemming in Nederland~

*Bijdrage aan kenniseconomie*
Eric Bakermans, binnen NBTC verantwoordelijk voor de markt van meerdaagse zakelijke bijeenkomsten: "Natuurlijk zijn we trots op deze positie en zelfs nog meer in Europees opzicht. Met name omdat de concurrentie er niet minder op wordt. Uit onderzoek naar de (economische) impact van internationale congressen in Nederland blijkt bovendien dat deze bijeenkomsten significant bijdragen aan de kenniseconomie van Nederland. Daar blijven wij ook in de toekomst aan werken."

*Bereikbaarheid essentieel*
Bakermans vervolgt: "Lijstjes zijn mooi voor de publiciteit en geven een indicatie hoe wij het als veelzijdige bestemming doen. Een plaats stijgen of zelfs behouden is een andere zaak. Hiervoor is onder andere bereikbaarheid essentieel. Luchthavens, hogesnelheidslijnen en openbaar vervoer zijn onmisbaar. Naast de compactheid van ons land, is ook de constante investering in en verbetering van infrastructuur zoals congres- en vergaderaccommodaties een pré. En ook daar wordt de komende jaren aan gewerkt in Nederland."

*Economisch belang*
In 2014 bezochten ruim 270.000 internationale bezoekers ons land voor een zakelijk congres en dat is goed voor een economische waarde van bijna 345 miljoen euro.

~Christel Tuin~

Overig nieuws