Nederland hotelketen rijker: Flonk Hotels

Auteur: Redactie
Economie Opening 28 april 2023
Nederland hotelketen rijker: Flonk Hotels

Per 1 mei gaan de hotels die nu nog de naam Best Western Groningen Centre en Best Western Hotel Groningen Plaza dragen, verder onder een nieuwe naam: Flonk Hotels. Het gaat om het huidige Best Western Groningen Centre en om het hotel in Groningen-Zuid dat nu nog Best Western Hotel Plus Groningen Plaza heet. De hotels zetten die stap om de handen vrij te hebben om een heel eigen identiteit te kunnen neerzetten. Om de onafhankelijkheid te vieren, maken gasten in beide hotels kans op een jaar lang gratis overnachten.

Volgens hoteldirecteur Herman van der Poel is de tijd rijp om het roer om te gooien in zijn hotels. Van der Poel: “We werken nu al heel wat jaren in onze Groningse bedrijven. We kennen onze gasten en weten precies wat ze willen. Juist daarom willen we de vrijheid om zelf te bepalen hoe we te werk willen gaan. Onder ons eigen label kunnen we onze gasten bedienen op de manier zoals wij dat willen. In de afgelopen jaren hebben we al gebouwd aan een eigen gezicht, onder meer door het realiseren van een groot terras met steiger bij ons hotel in Groningen-Zuid aan het Hoornsemeer. Het project om het meer naar het hotel toe te brengen leverde indertijd gemengde reacties op, maar onze gasten zijn unaniem enthousiast. Gelukkig geldt dat inmiddels ook voor de meeste buurtbewoners. En op dit moment krijgt de begane grond van het hotel in het centrum een drastische facelift. Dit is dus het uitgelezen moment om nu helemaal voor onszelf te beginnen.”

Flonk staat voor levenslust

De nieuwe naam van de hotels weerspiegelt de verbondenheid met Groningen. ‘Flonk’ is namelijk Gronings voor ‘levenslustig’. En dat is precies de waarde die past bij de nieuwe hotelketen. Van der Poel: “Het is de sfeer die we onderling met elkaar hebben en die we inzetten om het onze gasten naar de zin te maken.” De onafhankelijkheid van een grote franchiseketen als Best Western zorgt ervoor dat de hotels de handen vrij hebben om zowel zakenreizigers als vakantiegangers de lokale ervaring te bieden waarnaar zij in veel gevallen op zoek zijn. De hotels zullen de trots van de stad uitstralen en zorgen voor een verblijf met een gouden randje.

Een jaar gratis overnachten met gouden hotelpas

Hotelgasten die in de maand mei inchecken maken kans om de gouden hotelpas te winnen. Hiermee kan je in beide hotels een jaar lang gratis overnachten. De prijs wordt verloot onder alle deelnemers, die begin juni bekend worden gemaakt. 

Flonk Hotel Groningen Zuid

Flonk Hotel Groningen Zuid is een perfecte uitvalsbasis voor zowel uitstapjes naar de bruisende binnenstad van Groningen, als naar de Ommelanden van de stad. Het hotel heeft 131 recentelijk gerenoveerde kamer en 12 vergaderzalen, waaronder een auditorium voor 220 gasten. Het hotel biedt alle faciliteiten voor een aangenaam verblijf voor zowel zakelijke als leisure gasten, zoals een zwembad, terras aan het water, restaurant Meerwold Eten & Drinken en diverse watersportmogelijkheden zoals sloepverhuur.

Flonk Hotel Groningen Centre

Direct aan het centrum en met een eigen parkeergarage is dit hotel een uitstekende uitvalsbasis voor een verkenning van de stad Groningen en een fijne plek voor een zakelijk verblijf. Het hotel beschikt over 77 hotelkamers, vijf vergaderzalen, negen appartementen een bar, ontbijtrestaurant en een fitnessruimte.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws