Nederlander het liefst op zomervakantie in eigen land

12 juni 2018 | Thijs Jacobs

Nederlanders gaan het liefst op zomervakantie in eigen land, blijkt uit onderzoek van HotelSpecials en BungalowSpecials. Men boekt graag een hotelletje in het centrum van Maastricht of een huisje aan het Zeeuwse strand. De Belgische toerist gaat daarentegen wel graag de grens over tijdens de zomervakantie. Onze oosterburen grijpen in de zomerperiode graag de kans om uit te waaien aan de Nederlandse kust.

In het onderzoek is gekeken naar het zoekgedrag van de Nederlandse, Duitse en Belgische toerist voor de maanden juli en augustus. Er is antwoord gegeven op vragen als: waar wil de toerist naartoe in de maanden juli en augustus? En zijn er opvallende verschillen tussen deze drie landen? De resultaten zijn opvallend!

Nederlander blijft dichtbij

De zomervakantie is dé periode om er lekker op uit te trekken en dat doet de Nederlandse vakantieganger dan maar al te graag. Het liefst gaan ze weg in eigen land. De citytrip blijkt hotter dan hot! Steden als Maastricht, Amsterdam en Nijmegen steken met kop en schouders boven Parijs en Berlijn uit. Ook zijn de vakantiehuisjes aan de Nederlandse kust niet aan te slepen. Vooral Zeeland is een populaire bestemming.

Belgen gaan wel over de grens

De Belgische vakantieganger gaat daarentegen wel graag over de grens op zomervakantie. In de maanden juli en augustus zijn de landen Nederland en Duitsland zeer populair. Voornamelijk regio’s als de Moezel, de Eifel en het Zwarte Woud trekt veel Belgen. Opvallend is Oostenrijk. Onder de hotelgasten staat deze bestemming stipt op nummer 3. Ook in de bungalowbranche wordt er steeds meer naar vakantiehuisjes in Oostenrijk gezocht.

Duitsers zijn nog altijd gek op het strand

Zoals bekend zijn de Duitse toeristen gek op badplaatsen. Dit blijkt ook dit jaar weer uit het zoekgedrag. Maar de bestemmingen zijn verdeeld. Zo is de Nederlandse kust het populairste, maar ook regio’s als de Duitse Noord- en Oostzeekust groeien. Opvallend is dat Frankrijk als zomervakantie bestemming gezakt is van plaats 5 naar plaats 8.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Overig nieuws

Duurzaamheid
Nestlé tekent voor duurzaamheid

Nestlé heeft vanmiddag, tijdens de Nationale Circulaire Economie Conferentie in Den Haag, samen met meer dan 70 andere bedrijven en milieuorganisaties het ‘Plastic Pact’ ondertekend. Het pact is een initiatief van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. De ondertekenaars ...

Awards Hotel Duurzaamheid
QO Amsterdam wint Sustainability Award

QO Amsterdam, een IHG hotel, heeft gisteravond de publieksprijs van de Sustainability Award gewonnen tijdens de jaarlijkse Frame Awards. Het duurzame lifestyle hotel, gelegen in het Amstelkwartier, laat zien dat een duurzame, circulaire benadering dé manier is om daadwerkelijk een positief ef...

Hotel Opening
The Student Hotel opent in 2020 in Delft

The Student hotel gaat in 2020 haar achste vestiging openen in Delft. Het hotel krijgt 350 kamers met de mogelijkheid voor studenten om kamers te huren, zo lezen we op greatervenues.com. De hotelketen is in 2006 opgericht door Charlie Macgregor met als doel om een stimulerende omgeving voor stude...

trends Duurzaamheid
'The Future 50': gewassen met een lage foodprint

‘The Future 50 Foods’ is een lijst van 50 plantaardige voedingsmiddelen die de voedingswaarde van onze maaltijden kunnen verhogen terwijl tegelijkertijd het negatieve effect van de voedselproductie op de planeet drastisch wordt verminderd. Gisteren presenteerde Knorr, in samenwerking met...

Internationaal Marriott
Gasten Marriott kunnen stadionomroeper bij Manchester United worden

Marriott International en Manchester United kondigen vandaag een meerjarige samenwerking met elkaar aan. De 120 miljoen leden van het reisprogramma Marriott Bonvoy profiteren door deze samenwerking van exclusieve en unieke voetbalbelevenissen van Manchester United, waaronder de kans om voor é...

Achtergronden KHN
Gezondheid en horeca: kleinere porties en minder zout

73 procent van de horecaondernemers is volop bezig om zijn aanbod van eten en drinken gezonder te maken. Dat doen ze door het gebruik van dagverse, lokale producten, vloeibare vetten, minder zout en door meer vegetarische gerechten op de menukaart aan te bieden. Dat blijkt uit onderzoek van KHN. D...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: