Nederlanders gaan voor voordelig

24 oktober 2013
Nederlanders gaan voor voordelig

Nederlanders boeken in vergelijking tot andere landen de voordeligste hotelovernachtingen in het buitenland. Gemiddeld betaalde de Nederlander 103 euro per hotelovernachting in het buitenland in de eerste helft van 2013. Geen enkele
reiziger uit een ander land betaalde minder over de grens. Dit blijkt uit de Hotel Price Index van boekingswebsite hotels.com.

*Zwitsers stijgen, Japanners dalen*
Duitsers spenderen gemiddeld 104 euro per hotelovernachting over de grens, Spanjaarden en Fransen 105 euro. Reizigers uit Zwitserland betalen met 136 euro het meeste voor een overnachting in het buitenland. De Japanners, die vorig jaar nog het meeste uitgaven, zijn gezakt naar een tweede plaats, gedeeld met Noorwegen en de Verenigde Staten.

*Indiërs voordeligst in eigen land*
Ook in eigen land geven de Zwitsers het meeste uit aan een hotelovernachting, 158 euro. Noorwegen (145 euro) en Singapore (141 euro) eindigden op plaats twee en drie. Indiërs gaven met 69 euro het minst uit per binnenlandse hotelovernachting. Ook Portugezen en Spanjaarden gingen met 71 euro voor voordelige overnachtingen in eigen land.

~Door~ "~Mariska van Gorp~":mailto:mariska.vangorp@uitgeverijps.nl

Overig nieuws