Nederlandse hotels bijna duurste eurozone

10 oktober 2014
Nederlandse hotels bijna duurste eurozone

Nederlandse hotels behoren in het najaar tot de duurste van de eurozone. Zo meldt hotelzoekmachine Trivago. In de maanden september
en oktober is de gemiddelde Nederlandse hotelprijs van €139 het op een na duurst van alle eurolanden. Alleen Frankrijk stijgt daar met gemiddeld €155 bovenuit. Juist in het najaar (september en oktober) en in de lente (april, mei en juni) zijn Nederlandse hotels relatief duur. In het najaar is Nederland het op een na duurste hotelland van de eurozone en in de lente staan we op de derde plaats. Frankrijk is overduidelijk het duurste hotelland van de eurolanden. Frankrijk is, met uitzondering van een derde plaats in de zomer, elk jaargetijde het duurste land van de eurozone.

*Frankrijk koploper*
Eerder dit jaar was Nederland op jaarbasis nog de op een na duurste bestemming van de eurozone. Inmiddels is deze positie vergeven aan Finland en zakt Nederland naar een derde plaats. Met jaargemiddelden tussen €122 en €124 liggen Finland, Italië, Oostenrijk en Nederland vlakbij elkaar. Alleen Frankrijk, met een jaargemiddelde van €138 per kamer per nacht, is duidelijk duurder dan de rest van de top 5.

~Christel Tuin~

Overig nieuws