NH Hoteles heeft nieuwe topman

11 mei 2010
NH Hoteles heeft nieuwe topman

Jan Hein Simons is per direct benoemd tot managing director Benelux, UK, Frankrijk & Afrika. Hij volgt Arco Buijs op die NH Hoteles na 9 jaar verlaat en CEO van Steigenberger Hotels wordt. Simons gaat leiding geven aan de huidige directie die qua samenstelling kleine wijzigingen kent. De Nederlander Jan Hein Simons (51 jaar) krijgt hiermee de leiding over 55 hotels binnen 6 landen. Hij heeft gedurende 18 jaar bij NH Hoteles achtereenvolgens in Nederland, Tunesië, Spanje en Duitsland gewerkt. Zijn laatste functie als Managing Director van de Business Unit Duitsland en Polen vervulde hij vanaf 2006. Tevens vervulde hij eerder een belangrijke rol in de succesvolle integratie van NH Hoteles in de Benelux & Duitsland.

*Zijn loopbaan*
Na zijn opleiding aan de Hotelschool Maastricht en een Master studie aan de FIU in Miami (VS) begon Simons zijn carrière in 1983 bij Stouffer Hotels in de VS. Eind 1988 startte hij in Nederland bij Radisson SAS om vervolgens in
1992 bij Golden Tulip leiding te gaan geven in Golden Tulip Jan Tabak (‘93-’98) en Golden Tulip Carthage Tunesië (’98-’00). Van 2001 tot 2003 is Simons vanuit Madrid verantwoordelijk geweest voor de integratie van – door NH Hoteles - nieuw aangekochte hotels (60+ hotels in de Benelux en 65 hotels in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.) In 2003 vestigde Simons zich vervolgens in Duitsland om operationeel leiding te gaan geven aan de Business Unit Duitsland en Polen.

*Samenstelling directie veranderd*
NH Hoteles kondigt tevens een verandering aan in samenstelling en verantwoordelijkheden van de huidige directie. Hoteldirecteur Peter van Putten verruilt zijn 3 hotels in Amsterdam voor Hilversum en neemt plaats in de directie als Director of Human Resources. Hij volgt hiermee René Buitelaar op. Buitelaar bekleedt de functie van Director of Operations NL & BE en volgt Maarten Markus op die voor NH Hoteles naar Duitsland vertrekt om daar Business Unit Director te worden van Duitsland & Polen.

~Nienke Duimelaar~

Overig nieuws