Nieuw Amsterdams hospitalityconcept

23 september 2015
Nieuw Amsterdams hospitalityconcept

Een fabriek van stoom en werktuigen, historische pakhuizen van De Zoutvaten én de Eilandskerk, schitterende appartementengebouwen
met een rijke historie. Voeg dit samen met een persoonlijke conciërge en de interactie met lokale ondernemers en je hebt de ingrediënten voor het nieuwe ‘travel en stay’ concept: YAYS. Gevestigd op drie prachtige locaties in Amsterdam volgens het nieuwe concierged boutique apartments idee. Vanmiddag lanceert YAYS het concept met een buurtmarkt met lokale ondernemers.

*Lokale economie*
YAYS is een nieuw travel en stay concept dat er volledig op gericht is gasten te laten ervaren hoe het is om tijdelijk inwoner te zijn van Amsterdam en haar levendige buurten. Een alternatief op de traditionele hotelmarkt waarvoor karakteristieke appartementen in historische panden in verschillende wijken in Amsterdam zijn gebruikt. De locaties bevinden zich bewust buiten het overvolle centrum van Amsterdam. Met een eigen conciërge, die gasten wegwijs maakt in het échte Amsterdamse buurtleven, ervaren de gasten Amsterdam op een hele andere manier en buiten het toeristische epicentrum van de stad.

*Peter Heule*
Peter Heule, Managing Director YAYS laat weten; “We zijn trots dat we ons concept officieel kunnen lanceren met een lokale food market. YAYS kiest haar locaties bewust in de kleurrijke buurten buiten het stadscentrum van grote steden, waar veel verborgen schatten te ontdekken zijn en waar je heel bijzondere ondernemers vindt die ook op de food market tijdens onze opening staan.”

*Food Market*
De food market bevat onder meer een Oedipus bierproeverij, ambachtelijke worsten van Worscht, lokale kazen van Kef en gebak van patisserie Petit Gateau. Daarnaast is er een expositie van lokale kunst en wordt er ook nog koffie of thee geserveerd vanuit de Vespa Piaggio Ape van het Amsterdamse Kaffa koffie.

*Instameet*
Om bewoners van andere grote steden te laten zien wat een stad als Amsterdam te bieden heeft buiten de Dam, Museumplein en Rembrandtplein, organiseerde de nieuwe speler op de hospitality markt voorafgaand aan de lancering een Instameet. Instagrammers uit Berlijn, Barcelona, Kopenhagen, Londen en Parijs waanden zich voor een weekend inwoners van de historische wijken van Amsterdam. Onder #unlocktheneighbourhood brachten zij al het moois dat Amsterdam te bieden heeft in beeld.

Phil Yisrael (@pdy), door het Amerikaanse Mashable gezien als één van de meest inspirerende Instagrammers in Europa, organiseerde de Instameet. “Het was geweldig om een groep internationale en nationale Instagrammers het Amsterdam van buiten de gebaande paden te laten zien. Samen met YAYS brachten we pareltjes van deze stad in beeld en hopen we bezoekers en bewoners van andere wereldsteden te inspireren.”

*Locaties*
YAYS Bickersgracht staat op historische grond, eeuwenlang stond op deze plek de Eilandskerk. Aanvankelijk een eenvoudige houten preekschuur. Het gebouw aan de Bickersgracht bevat 27 appartementen. Aan de Oostenburgergracht heeft YAYS de “Fabriek van Stoom- en andere Werktuigen”, opgericht door Paul van Vlissingen in het begin van het stoomtijdperk (begin 19de eeuw), volledig hersteld en verbouwd. Het gebouw ligt schuin tegenover de beroemde Amsterdamse korenmolen “De Gooyer” en “Brouwerij ’t IJ”. YAYS Oostenburgergracht telt 43 appartementen. Aan de Zoutkeetsgracht renoveerde YAYS drie historische pakhuizen - “De Zoutvaten” - tot appartementen. De pakhuizen zijn gebouwd in de achttiende eeuw. De gloriedagen van de Gouden Eeuw waren achter de rug, maar het pand in Amsterdam stond nog lange tijd bekend als het pakhuis van de wereld. YAYS Zoutkeetsgracht telt 32 appartementen.

Overig nieuws