Nieuw bestuur voor Gastvrijheidsgilde

26 mei 2015 |
Nieuw bestuur voor Gastvrijheidsgilde<

Op 18 mei is tijdens de ledenvergadering van Gastvrijheidsgilde Nederland een nieuw bestuur geïnstalleerd. Onder leiding van de
nieuwe voorzitter Ferdie Olde Bijvank vaart het gilde tegelijkertijd een nieuwe koers. Een belangrijkste koerswijziging is verbreding van het gilde door gastvrijheid bij het volledige Nederlandse bedrijfsleven op een hoger peil te krijgen. Daarnaast stelt het nieuwe bestuur zich ten doel een zo groot en breed mogelijk publiek te bereiken en onder dat publiek het thema gastgerichtheid tussen de oren te krijgen.

Nieuw elan
Om deze belangrijke koerswijziging met nieuw elan uit te voeren, heeft het oude bestuur eind vorig jaar besloten hun zetel ter beschikking te stellen. De vrijwillig afgetreden bestuurders Ton Ververs, Laura de la Mar, Rob Franken, Jac Wezenbeek, Ron van Dinteren, Paul Udo en Mark Scheffers geven hierbij ruim baan aan het nieuwe bestuur om het Gastvrijheidsgilde verder op de kaart te zetten in het Nederlandse bedrijfsleven.

Ton Ververs
Tijdens de bestuurswisseling sprak scheidend voorzitter Ton Ververs (wel tijdelijk bestuurslid in het nieuwe bestuur) lovende woorden uit voor het afgetreden bestuur: ”Ik heb een enorme waardering voor de manier waarop alle bestuursleden met eindeloze energie zich voor het Gastvrijheidsgilde hebben ingezet. Zij hebben met elkaar een fantastische basis gelegd voor de nieuwe toekomst van het gilde”, aldus Ververs.

Het nieuwe bestuur
Het nieuwe bestuur bestaat uit professionals uit het bedrijfsleven die beroepsmatig direct of indirect te maken hebben met het uitdragen van gastvrijheid:
Anthony van der Klis (iMarQ), Peter Hans Mastboom (Mastboom.pro), René Drost (Bureau HTM), Roy Voogd (Profound Groep), Yvonne van der Kroft (Etiquette a la carte), Peter van der Mark (Aicon), Gerard Pabst (Raedsheeren), Ton Ververs (Bibelot), Ferdie Olde Bijvank (FOB Services). Ferry Nijhof (Giesbers Communicatie) staat het bestuur bij voor communicatieprojecten.

Blij met samenstelling
Voorzitter Olde Bijvank is blij met de samenstelling van het nieuwe bestuur: “Gastvrijheid loont in de horeca en in alle andere branches waarin dienstverlening een rol speelt. Zoals bij de overheid, in retail en in de gezondheidszorg. Het Gastvrijheidsgilde schrijft niet voor, maar wil werkend Nederland laten zien dat gastgericht werken op vele vlakken direct profijt oplevert. En dat is waar het Gastvrijheidsgilde voor staat”, aldus de nieuwe voorzitter.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Interview Longread
Leo Hollman: ''Al die nieuwe hotelkamers zijn funest voor de bezettingsgraad''

Grand Hotel Karel V is het meest iconische hotel van Utrecht, alhoewel pas in 1992 werd begonnen aan de grondige renovatie van het Rijksmonument dat daarvoor nog een in verval geraakt - en gekraakt - complex was. Hoe anders is het nu: alle 121 kamers worden dadelijk grondig gerenoveerd en qua statuu...

Personalia
Eric van der Heijden nieuwe General Manager resort Hof van Saksen

Bij resort Hof van Saksen in Drenthe, onderdeel van Landal GreenParks, is Eric van der Heijden benoemd tot General Manager. Hij volgt Roland Rozenbroek op, die zich per 1 mei a.s. gaat richten op hospitality-ondersteuning van nieuwe projecten en op uitbreiding van Hof van Saksen. Eric van der Hei...

Hotelbouwplannen
Nieuwbouw van hotel met 349 kamers in Hoofddorp

Voor een locatie op bedrijventerrein De President te Hoofddorp is door Trae Architect een duurzaam hotel ontworpen. Naast 349 kamers van wisselende grootte omvat het complex onder andere een receptie met lobby, ontbijtzaal, restaurant, bar, keukens, vergaderruimten, fitnessruimte en amusementsruimte...

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Hilton Hotelketens
Hilton lanceert nieuw merk: Tempo

Hilton heeft met Tempo een nieuw merk in de markt gezet. De Amerikaanse keten meldt echter nog niet wanneer het eerste Tempo-hotel zal openen. Inmiddels telt Hilton achttien merken, waaronder DoubleTree en Waldorf Astoria, zo lezen we op zakenreis.nl. Verenigde Staten Tempo richt zich op de jo...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: