Nieuw congreshotel voor Van der Valk

13 november 2014
Nieuw congreshotel voor Van der Valk

Met de val van een sloopkogel door het oude congrescentrum geven Wethouder Bas Brekelmans van de gemeente
Teylingen en de 5e generatie Valken aankomende dinsdag 18 november het officiële startsein voor de bouw van een geheel nieuw congrescentrum in Sassenheim. In de komende maanden wordt gewerkt aan de realisatie van een hypermodern congrescentrum met een capaciteit tot 850 personen met hotel- en restaurantfaciliteiten. “Hotel & Congrescentrum Sassenheim Leiden wordt een toonaangevend congresbedrijf voor de provincie en ver daarbuiten”, aldus directeur-eigenaar Ab de Bruijn.

~Foto: Ber (links) en Ab de Bruijn bekijken de bouwplannen~

*Investering van 12 miljoen*
"De afgelopen jaren heeft bij de directie bij onderzoek naar nieuwbouw regelmatig de vraag centraal gestaan wat de behoeftes en wensen van de bestaande en van de potentiële nieuwe opdrachtgevers zijn”,aldus De Bruijn. “Om aan deze vraag te voldoen, is de investering van 12 miljoen euro zeker verantwoord”, vervolgt hij. De nieuwbouw zal uiteindelijk resulteren in een op maat gemaakt congresconcept. Het concept bestaat uit een mix van 16 multifunctionele congres- en vergaderzalen, 148 luxe hotelkamers, zes suitekamers, wellness, casino en drie restaurantconcepten. Dat alles in de nieuwe en moderne Van der Valk stijl.

*Werkzaamheden*
De bouwwerkzaamheden vinden plaats van 18 november 2014 tot en met het derde kwartaal van 2015. Gedurende de werkzaamheden blijft het hotel en huidige congrescentrum geopend. Het restaurant is tijdelijk verhuisd en het aantal vergaderzalen beperkt tot vier. Van der Valk en de aannemer Huybregts Relou stellen alles in het werk om overlast tot een minimum te beperken. “Omdat dit alles in een operationele omgeving moet gebeuren is beperking van overlast een groot aandachtspunt”, aldus de aannemer.

*Focus nieuw hotel*
Het nieuwe Van der Valk bedrijf gaat zich met name richten op de grotere congressen, meerdaagse trainingen, bedrijfsfeesten, beurzen en privé-feesten. De ligging van het congrescentrum is goed ten opzichte van Den Haag, Leiden, Noordwijk, Amsterdam-Schiphol en NS Station Sassenheim. Nu al rijden er dagelijks gratis shuttlediensten van het NS station Sassenheim naar het hotel.

"*Meer lezen over Van der Valk? Klik hier!*":http://www.hospitality-management.nl/?q=valk+hotel&x=zoeken

~Christel Tuin~

Overig nieuws